GUX elever går både efter drømme og den store løncheck

Uddannelse og job var i fokus, da der i dag blev afholdt uddannelsesmesse på GUX Nuuk. Her var 35 virksomheder mødt op for at fortælle om de muligheder, de tilbyder de studerende i fremtiden. KNR var med på messen for at høre, hvad løn betyder for valget af uddannelse.
02. november 2017 07:06

Da uddannelsesdagen blev skudt igang idag, var aulaen i GUX Nuuk aula fyldt med elever, der var klar til at lave vigtige beslutninger om deres fremtid - og med virksomheder og institutioner, der var kommet for at hjælpe og vejlede eleverne. 

Nogle af eleverne havde allerede besluttet, hvor de skal læse videre efter endt gymnasial uddannelse. For andre var det tankevækkende at få vide, hvor meget de forskellige uddannelser tjener i gennemsnit om året. 

LÆS OGSÅ Uddannelse giver kontant afregning

En af eleverne hedder Pilu Chemnitz. Hun vil have en videregående uddannelse, når hun er færdig med gymnasiet. Det vil sikre hende bedre muligheder i fremtiden, mener hun.

 -  Der er kommet så mange muligheder i livet, også bare det at penge har sådan en stor betydning for os, sådan som vi nu lever. At man kan bare gøre så mange flere ting, man har også et bedre liv, hvis man har penge til det nødvendige ting, det fortæller Pilu Chemnitz, der går på 3.g på den sproglige linje på GUX Nuuk, der vil læse psykologi.

Andre elever prioriterer fremtidsdrømme

Andre elever fortæller, at det vigtigste for valget af uddannelse og job, er deres drømme, selvom en stor løncheck også lokker:

- Når man ser på dem med videregående uddannelser, bliver man lidt motiveret og begejstret men jeg vil kun gå efter min drøm, fortæller Karl-Frederik Olsen, der går på 1.g til KNR. 

Også Karla Abelsen, der går i 2.g vil hellere have et godt liv frem for flere penge. 

- Det sætter nogle tanker i gang hos mig. Men jeg vil hellere følge mine drømme, sådan er det bare, det sagde Karla Abelsen, der vil læse videre som kontormedarbejder og som pædagog til KNR.