Foto: Jonas Løvschall-Wedel/KNR

Grundlaget for Voice væk

KNR's ledelse satsede og fejlede, da de købte KNR Voice, og med politikernes planer om at forbyde reklamer giver projektet ikke længere mening, siger direktøren.

KNR købte i starten af året Voice of Greenland. Planen var, at kanalen skulle finansieres med reklamer og KNR på den måde kunne øge sin ungdomsproduktion uden at fjerne penge fra de øvrige produktioner.

Den plan kom dog ikke til at holde. KNR's ledelse havde nemlig forregnet sig, da de investerede i en kanal med lokal sendetilladelse.

 

Satsede og tabte

Intentionen var, at KNR Voice fortsat skulle sende på FM båndet i Nuuk, mens resten af landet kunne høre kanalen over fjernsynet eller internettet indtil man fik udvidet FM-båndet.

- Jeg tror, det var et sats, hvor man faktisk forventede, at man kunne fortsætte med sendetilladelsen til Nuuk i hvert fald. Men igen, det er selvfølgeligt ærgerligt, at det er sket, siger KNR's direktør Jacob Abelsen.

Læs også KNR sælger ungdomsfiasko

Den gik dog ikke. KNR er forpligtet til at sende til hele landet, og tankerne om at det gjorde man også via internettet og over fjernsynet blev gjort til skamme.

 

Økonomisk grundlag væk

KNR mistede sin lokale sendetilladelse og grundlaget for at fastholde de eksisterende annoncører forsvandt, sammen med kanalens økonomiske grundlag.

- Så økonomisk har det ikke kunne hænge sammen, og vi har prøvet alt muligt, siger han. 

Læs også De unge savner egen radio

Abelsen peger på, at man har undersøgt muligheden for at sætte FM-sendere op, så kanalen kunne nu ud til hele ud til hele landet.

 

Reklameforbud dræber Voice

Det ville koste 4,5 millioner kroner. En stor investering, som ganske enkelt ikke giver mening for KNR, med de planer politikerne har om helt at forbyde reklamer på KNR, hvilket helt ville fjerne livsgrundlaget for KNR Voice.

- Der er en stor usikkerhed i forhold til fremtiden, hvis man lukker for, at KNR kan sælge reklamer fra 2016 eller 2017. Så er det dumt at investerer 4,5 million, når man nu ved, at det er en tidsbegrænset periode, siger direktøren.

For 2 millioner kroner ville man dog kunne nå ud til 81 procent af befolkningen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt