Greenpeace holder "åben båd" i Nuuk

Miljøorganisationen Greenpeace, der med skibet Arctic Sunrise er på vej til Nordøstgrønland for at skabe opmærksomhed omkring seismiske undersøgelser i området, inviterer Nuuk-borgere ombord på Arctic Sunrise.
Skrevet af Simon Uldum -
13. august 2015 10:18

Greenpeace slår dørene op for besøgende gæster, når skibet Arctic Sunrise lægger til kaj i Nuuk mandag den 17. august. Det meddeler miljøorganisationen i en pressemeddelelse.

Vælger man at tage imod invitationen, kan man få et indblik i livet ombord på skibet, der i tyve år har sejlet fra Arktis til Antarktis, og fra Congo til Amazonas.

Det vil også være muligt at møde skibets besætning og få en snak om Greenpeaces arbejde - både i Grønland og i resten af verden.

LÆS OGSÅ Greenpeace på charmeoffensiv

- Vi glæder os til at få en åbenhjertig snak med befolkningen på Grønland. Der ingen tvivl om, at mange stadig er vrede på Greenpeace over vores kampagne mod sælfangst i 70’erne og 80’erne, og vi kan kun beklage de negative konsekvenser, som det havde for Inuit.

- Men jeg tror på, at der er mere, der forener os end skiller os ad, og jeg håber at få nogle gode snakke om, hvordan vi sammen kan beskytte Grønlands miljø fremover – og lige nu handler det om de seismiske undersøgelser, som vi frygter vil skade dyrelivet i Nordøstgrønland, siger Sune Scheller, projektleder i Greenpeace.