Greenpeace på charmeoffensiv

Miljøorganisationen Greenpeace skal endnu engang på charmetur i Grønland i midten af august.
11. august 2015 11:07

Miljøorganisationen Greenpeace vil gerne møde indbyggerne ansigt til ansigt for at råde bod på sit dårlige ry, som stammer tilbage fra 80'erne.

Formålet med turen er dog også, at sætte fokus på havpattedyr.

- Først og fremmest kommer vi til Grønland for at dokumentere den seismik, der lige er blevet godkendt oppe i Nordøstgrønland, fordi vi mener, at den er meget skadelig for havpattedyr og andre, der er i området, hvor det er alt for skrøbeligt et område, og hvor man ikke burde tillade seismiken, siger arktisansvarlige i Greenpeace, Jon Burgwald.

De seismiske undersøgelser bliver foretaget i Nordøstgrønland af det norske firma, TGS NOPEC, som leder efter olie. Og det er uheldigt, mener Greenpeace.

LÆS OGSÅ Greenpeace om russisk krav: Fuldstændigt surrealistisk kapløb

 

80´erne ærgrer

Men det er ikke det eneste Greenpeace vil foretage sig, når de er i Grønland. Greenpeace var en ledende aktør under sælkampagnen i 80'erne.

Det fik konsekvenser for Grønland, og miljøorganisationen har siden været meget upopulær i Grønland. Greenpeaces grønlandstur er derfor også til dels en charmeoffensiv.

-  Greenpeace har en historie i Grønland, som ikke er så god. Og så vil vi godt give folk muligheden for at komme om bord for at snakke lidt med os og fortælle, hvad de synes om os, og vi kan fortælle lidt om, hvilken organisation vi er i dag, og hvad forskellen er på Greenpeace i dag og Greenpeace i 80'erne, siger Jon Burgwald.

Greenpeace har nu i flere år arbejdet på at forbedre sit image i Grønland. Deres dårlige ry i Grønland er nemlig en stor ulempe, når de arbejder i landet.

- Det er klart, at med den bagage vi har, og med de erfaringer vi har begået tilbage i 80'erne, så er det sværere for os i Grønland, end det er i andre steder. Men jeg mener heller ikke, at det skal være en grund til, at vi ikke prøver, fordi vi ved at det her er et vigtigt emne, og vi vil gerne snakke og diskutere det her med grønlænderne, slutter arktisansvarlig i Greenpeace, Jon Burgwald.