Greenpeace blev taget vel imod af Nuuk-borgere

Nuukborgere tog godt imod, da Greenpeace inviterede gæster om bord på deres skib Arctic Sunrise, som lå til kaj i havnen. To af de besøgende var meget begejstrede for Greenpeaces arbejde for at oplyse folk. De synes, det er godt, at Greenpeace beskytter dyrene i havet.
Foto © : Camilla Dam/KNR
Skrevet af Paarnaq Hansen
18. august 2015 16:05

- Det er meget godt, at folk bliver oplyst om, hvad de gør med hvalerne. Jeg tror da også, at grønlænderne er interesseret i at vide, om hvalerne har det godt, så de kan blive ved med at fange, siger Sussi Holm til KNR. 

Greenpeace har ellers siden deres sælkampagne i slutningen af 70'erne og starten 80'erne ikke været så populære i Grønland. Kampagnen ramte mange fangere, der blev beskyldt for at slagte sælunger. Fangerne kunne derfor ikke længere leve af sælfangst.

Læs også BILLEDER Kom med om bord på Greenpeace-skib

Nu er organisationen tilbage i Grønland, hvor den vil dokumentere konsekvenserne for dyrelivet ved seismiske undersøgelser i Nordøstgrønland. Undersøgelser, som muligvis er de første skridt til olieboringer. 

Siden Greenpeace annoncerede, at de skulle til Grønland på deres Facebook-side har der været mange negative reaktioner.

Nogle af kommentarerne lyder i retning af: "Jeg tror ikke, I er velkomne her i Nuuk. Fordi I har ødelagt meget for fangerne". "Greenpeace er et skandaleskib og kulturdræber". 

Læs også Greenpeace på charmeoffensiv

Trods de negative kommetarer på Facebook var de besøgende på skibet meget glade for Greenpeaces arbejde. De mener, at miljøorganisationen er god til at oplyse folk.

Michael Jensen, som besøgte skibet, mener, at det er godt, at Greenpeace kommer for at undersøge de seismiske undersøgelser, fordi det er vigtigt at vide, hvilken betydning det har for dyrene i området.

- De kunne være i hvilket som helst sted, men nu er der en kampagne mod de seismiske målinger i Nordgrønland, og jeg synes, det er okay, de er her.  

Projektleder for Greenpeace Sune Scheller fortæller, at mange har taget imod invitationen. 

 -Det har været lidt blandet. Selvfølgelig har der været nogle, som synes, at vi ikke skal være her, men der har også været mange nysgerrige og glade mennesker, som synes, det er spændende, det vi laver.