Grønlandske Huse ramt af penge-skandale i Socialstyrelsen

Flere Grønlandske Huse i Danmark har ikke fået udbetalt penge i oktober fra statens satspuljer. Det oplyser direktørerne for Det Grønlandske Huse i Odense, Aarhus og København til KNR.
Nationaldagsfejring i Det Grønlandske Hus i Aalborg
Arkiv: Det grønlandske hus i Aalborg Foto © : KNR
15. oktober 2018 10:17

Det sker som følge af svindelskandalen i Socialstyrelsen i Danmark, hvor en betroet medarbejder gennem en årrække har udbetalt 111 mio. kroner til sig selv fra satspuljen.

Satspuljen indeholder penge, som hvert år bliver fordelt til projekter, der forsøger at hjælpe socialt udsatte borgere i Danmark.

Skandalen blev offentlig kendt i sidste uge, og det har nu fået Socialstyrelsen til midlertidig at stoppe udbetaling af midlerne, ind til der er styr på systemet.

LÆS OGSÅ Ny hjælp til udsatte grønlændere i Aarhus

Siden 2017 har de fire Grønlandske Huse i Danmark haft mulighed for at søge om satspuljemidler til projekter, der skal hjælpe nyankomne grønlændere i Danmark til en god hverdag. Det er altså de projekter, der midlertidig er sat en stopper for udbetalingen til.

Også børn- og ungeområdet under Selvstyret modtager fra 2017 til 2020 i alt 10 millioner kroner penge fra statens satspulje.

Departementet for Sociale Anliggender oplyser dog, at Selvstyret ikke er berørt af svindelsagen i Socialstyrelsen i Danmark eller betalingerne herfra.

LÆS OGSÅ Satspuljemidler er ikke indireke bloktilskud