Grønlandsk teaterchef og forsker optaget i blå bog

Kraks Blå Bog har igen i år tilføjet nye navne til den enorme samling af biografier. Denne gang er to personer med tilknytning til Grønland blandt de nye navne.
31. maj 2018 14:34

To grønlandske personligheder har i dag fået plads i Rigsfællesskabets største biografisamling, Kraks Blå Bog.

Det drejer sig om teaterchefen for Grønlands Nationalteater, Susanne Andreasen og Ph.d., jordemoder og kulturaktør Ruth Montgomery-Andersen.

De to grønlandske personligheder er blandt 173 nye navne, der er tilføjet til de prestigfyldte sider i bogen.

LÆS OGSÅ Nathanielsen optaget i Kraks Blå Bog

De mange personer i biografisamlingen bliver udvalgt fordi de har haft en særlig betydning inden for deres fagområde og har bidraget til samfundet inden for deres felt.

I år er der også tre nye navne fra Færøerne, folketingsmedlemmet Sjúrdur Skaale, sangerinden Eivør Pálsdóttir og billedkunstner Hansina Iversen.

Sidste år blev Naaja Nathanielsen også medlem af klubben af personer med tilknytning til Grønland, der er med i bogen og som nu tæller 90 nulevende personer.

LÆS OGSÅ Berthelsen og Uldum i den blå bog

Blandt andre navne fra Grønland kan nævnes formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen, forfatter Naja Marie Aidt, direktør i Visit Greenland, Julia Pars, og sangerinden Julie Berthelsen.

Den digitale udgave af bogen indeholder næsten 30.000 biografier af betydningsfulde personer og ca 8.500 af dem er nulevende.

Lidt over en tredjedel af de nye navne i bogen i år er kvinder og heraf er altså de to her fra landet.

LÆS OGSÅ Berthelsen og Uldum i den blå bog