VIDEO Grønlandsk soldat med på følgeskibet til Dannebrog

Når Hendes Majestæt er på togt i Grønland, ledsages kongeskibet Dannebrog sædvanligvis af militær- og politifartøjer. I år vogtede militærskibet Thetis Hendes Majestæt på turen. Vi mødte en grønlænder som er en del af besætningen på Thetis.
Skrevet af Nûno Isbosethsen
22. juli 2015 14:16

Det var en anderledes lørdag for 52 soldater. For dronningen takker soldaterne for at beskytte Dannebrog under sommertogten i Grønland. En af de mænd hun skal takke er Miki Petrussen, på 26, fra Nanortalik.

- Vi har meget travlt lige nu, med at følge og hjælpe dronningen. Det er dejligt og meget rørende, at hun bruger sin fritid på os, siger besætning på Thetis, Miki Petrussen, til KNR.

Miki Petrussen har været soldat i 8 år, og han er glad for sin beskæftigelse.

- Jeg har rejst meget, hele jorden rundt, både på arbejde og i fritiden. Jeg er meget glad for at have fået den mulighed, fortæller Miki Petrussen.

Dagens opgaver er forskellige.

- Jeg er matros her på skibet. Men jeg laver også mange andre ting her på skibet. Jeg er uddannet til at lave mange forskellige ting, som jeg bruger ombord, siger han.

Miki arbejder og holder fri skiftevis i 2 måneder af gangen. Og det kan være hårdt at være væk fra familie og venner i så lang tid af gangen.

- Jeg går glip af mange fødselsdage, jul og andre lejligheder på grund af mit arbejde. Det er ret hårdt til tider, siger Miki Petrussen.

Miki har en opfordring til grønlændere der vil være soldater.

- Alle grønlændere mellem 18-26 år kan søge ind på soldat uddannelsen. Jeg ved at de er meget interesseret i at få flere grønlændere.

Der er to grønlandske soldater om bord på Thetis.