- Jeg er meget taknemmelig for at have fået tilliden fra Eino, Thomas og Lars til at lave den her film. Foto: Privat

Grønlandsk dokumentar nomineret til en Bodil: Det er kæmpestort

Unge fra Tasiilaq og deres drømme for deres liv. Det er, hvad dokumentarfilmen Tsumu - Hvor går du hen med dine drømme? handler om. Dokumentaren er nu blevet nomineret til en Bodilpris.

Den grønlandske dokumentar Tsumu - Hvor går du hen med dine drømme?, er blevet nomineret til en Bodilpris for Bedste dokumentarfilm. Og det glæder instruktøren Kasper Kiertzner. 

- Det er fandme dejligt. Det er jo kæmpestort, og det er en blåstempling af filmen. Men den her film betyder også meget for mig på grund af dem, der er med i filmen. Lars, Eino og Thomas fra Tasiilaq. Jeg synes simpelthen, at de har været så enormt modige, siger han. 

LÆS OGSÅ Dokumentar om unge i Tasiilaq: Næste generation skal ikke opleve det, vi har oplevet

Dokumentarfilmen, som netop finder sted i Tasiilaq, handler om tre unge voksne. Eino Taunajik og hans venner Lars og Thomas, der bor i Tasiilaq og har forskellige drømme for deres liv. 

Især Eino og Lars følger man tæt, og de drømmer begge om at komme væk fra Tasiilaq og gå i skole og uddanne sig.

Samtidigt dealer de dog også med, at de begge har nogle store projekter kørende i Tasiilaq, som de skal gøre op med, om de kan efterlade.

Drømme og håb i fokus

Kasper Kiertzer understreger, at det i høj grad er filmens hovedpersoner, der har gjort Tsumu til, hvad den er, og at det også er Eino, Lars og Thomas, der bærer æren for, at dokumentaren nu er nomineret til den prestigefyldte filmpris. 

- De er så seje, og de fortjener virkelig det stempel at blive nomineret af en masse dygtige filmkritikere og få at vide, at "hey, I er fuldstændig fantastiske og nogle rollemodeller", siger han.

TSUMU - Hvor går du hen med dine drømme?

En af filmens hovedpersoner, Eino Taunajik, rejser i perioden fra den 25. januar til den 8. februar rundt til fire forskellige grønlandske byer for at vise filmen og fortælle om den. 

Byerne er Qaqortoq, Sisimiut, Aasiaat og Ilulissat.

Hvis man har lyst til at se TSUMU, kan den lige nu ses på DR TV. 

Han opfordrer til at se dokumentarfilmen, hvis man vil møde nogle inspirerende unge mennesker, der kæmper for at følge deres drømme til trods for, at det nogle gange godt kan være svært. 

- Det er nogle fantastiske mennesker, der er med i den her film. Jeg har ikke mødt nogen, der er så stærke, vilde, kreative, drømmende, farverige og skæve som Lars, Thomas og Eino.

- Jeg er meget taknemmelig for at have fået tilliden fra dem til at lave den her film, afslutter Kasper Kiertzner. 

Bodilprisen bliver uddelt i København den 25. marts.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl