Grønlandsk backpackerpar hitter på Facebook

I 2016 besluttede Michaela Eliasen og Mala Johnsen fra Nuuk, at rejse verden rundt og solgte alt, hvad de ejede. De har nu været i over 20 lande, og de har planer om at besøge flere.
Skrevet af Mads Pedersen
24. marts 2017 16:06

I sommeren 2016 solgte kæresteparret deres lejlighed, bil, møbler og alt hvad de ejede. De havde nemlig besluttet sig for at rejse verden rundt. Deres ejendomme skulle omsættes til penge til turen, og deres mange oplevelser deler de med deres mere end 2300 følgere på Facebook.

Michaela, der altid har haft kærlighed til geografi i folkeskolen, har stor interesse for andre kulture og har siden barndommen drømt om at være backpacker når hun blev stor.

- Alt det ukendte har altid fanget mig. Hvis jeg ikke kendte til det så skulle jeg prøve det, fortæller Michaela til KNR.

Mala, der elsker sin hjemby Nuuk, er kendt for at være aktiv i de unges moderne kultur, hvor han laver underholdende filmklips på sociale medier. Han følte sig isoleret fra resten af verden og da Michaela luftede idéen om at rejse verden rundt, droppede han sine projekter og hoppede med på idéen.

- Jeg ville gerne se verden og på den måde udvide eller ændre min tankegang ved at opleve de forskellige kulturer og møde alle mulige mennesker, fortæller Mala til KNR.

Foto © : M&M Worldtour
Michaela og Mala. På deres Facebookside M&M Worldtour har de over 2300 følgere.

Arbejdede med cannabis

Backpackerparret har lavet frivilligt arbejde i nogle af de lande de har besøgt. De har passet planter, frugter grøntsager og en masse andre ting som at passe børn og lære dem engelsk og lidt grønlandsk. På den måde kan de bo og spise gratis. 

I Italien arbejdede de frivilligt på en hamp-farm, hvor de høstede industriel hamp, som er spiseligt og ikke kan bruges som rusmiddel. 

- Det var ikke for at tjene penge, vi var frivillige, men for at få andet perspektiv på cannabis, da det er et stor tabu på Grønland, fortæller Michaela og Mala.

Foto © : M&M Worldtour
Michaela høster industriel Hamp.

I den Dominikanske Republik arbejdede de også frivilligt for et dykkecenter. Her bad chefen om, at de skulle lade være med at fortælle kunderne, at de spiser hvaler og sæler i Grønland. Ifølge chefen er hvalerne meget respekteret dyr ude i verden, hvor man nøjes med at se på dem.

- Hver gang vi fortæller vores nye venner om det, kigger de altid på os, som om vi spiste mennesker. Det kan de bare ikke forstå, fortæller de rygsækrejsende.

Camper ulovligt

Mala og Michaela sover ofte i deres telt. Ellers er det forskelligt, hvor de sover, alt afhængig af omstændighederne. Vandrehjemme, gæsthuse, privatehjemme, couchsurfing (sofaer), i tog og ude på gaden, når alt andet ikke er muligt. 

- Det sjove, når vi camper ulovligt med vores telt er, at vi ikke har toiletter, bad og elektricitet. Så vi tager til restauranter for at bruge deres elektricitet, wi-fi og toilet. Når vi endelig trænger til bad løber vi ned til stranden med shampoo og bruger bruserne hvor man ikke må gå rigtigt i bad. Når strandvagterne så os bade med shampoo, og da de skældte os ud, lod vi altid som om, vi ikke havde set skiltet 'NO SHAMPOO', fortæller de.

Foto © : M&M Worldtour

 

…det er så godt!

Michaela og Mala kan ikke sige, hvad den bedste oplevelse har været indtil videre, da der bare er så mange.  

- At have muligheden for at komme ud og opleve det, vi oplever, er bare så uvirkeligt, fordi det er så godt!

- Noget af det bedste er også at vågne op til en helt anden udsigt og ikke vide, hvad der sker i dag eller i morgen. Vi rejser jo uden planer. For det meste ved vi ikke, hvor den næste destination er, da vi tager en dag af gangen. Det er bare fedt!

Undervejs på eventyret har venner og familier holdt ferie for at møde dem i forskellige lande.  

Foto © : M&M Worldtour

 

Vores medmennesker knokler

Det værste for dem er at åbne Facebook og læse, hvad deres venner brokke sig over derhjemme. 

- Vi har bare lyst til at fortælle dem alt det vi har set, hørt og oplevet fra vores medmennesker som knokler hver dag for at klare en dag, uge eller måned uden bekymringer. Vi har mødt mange mennesker som rejser flere hundrede kilometer fra deres børn og familie, så de kan komme i skole eller få mad. 

- De dårlige oplevelser en del af helheden af vores rejse. De har været med at forme os.

20 lande er ikke nok

Indtil videre har parret backpacket i  Danmark, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig, Spanien (inkl. den spanske Ø Gran Canaria), Østrig, Schweiz, Tjekkiet, Ungarn, Slovenien, Kroatia, Italien, Brasilien, Colombia, Dominikansk Republik, Curaçao og Jamaica. 

De befinder sig nu i Thailand og har planer om at rejse rundt i Asien. Planen er også at tage på roadtrip i USA og Australien i fremtiden. 

Michaela og Mala har en Facebook-side, M&M Worldtour, hvor de fortæller om deres eventyr gennem billeder og filmklip.