Grønland satser på større salg i Japan

Formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, og naalakkersuisoq for fiskeri, Karl-Kristian Kruse, tager med kronprinseparret til Tokyo, for at øge kendskabet til Grønlands kultur og produkter i Japan.

Naalakkersuisut-medlemmerne vil også fokusere på at udbygge og øge den eksisterende grønlandske eksport af fisk og skaldyr til Japan. 

Karl-Kristian Kruse håber inderligt, at Japanturen vil give pote.

- En nyhed er, at vi vil gøre reklame for vores varer og rigdomme i Japan.

 -Jeg håber, at vi kan udvide vores handel og øge vores eksport ved dette fremstød, siger naalakkersuisoq for fangst, fiskeri og landbrug, Karl-Kristian Kruse.

Læs også Kronprinsen og Kim Kielsen tager til Japan

 

Sælskindspelse med til Japan

En af deltagerne er Lars Berg, direktør for Great Greenland. Han er med for at øge brugen af sælskind i den japanske modesektor. 

Salget af skind til Japan har tidligere ikke været godt, men nu håber direktøren, at der vil komme interesse til pelsen, mens han er Japan. 


- Vi har en forventning om, at der er en interesse for skind og pels, fordi det er et pelsmarked, og vi har selvfølgelig også hørt fra andre, der er en del af markedet, at de også er startet med en mere effektiv og intens eksport i Japan her på det seneste, siger Lars Berg.

Virksomheden Great Greenland sigter bl.a. efter øget handel inden for en ny målgruppe.

- Indenfor kombinationen af sælskind med af andre produkter - i dette tilfælde så er det uld. Så det har vi også haft en god respons på, siger direktør for Great Greenland, Lars Berg.

 

Kultur udstilling

Der vil være udstilling af akvarel-fortællinger af den grønlandske kunstner Nuka K. Godtfredsen om Grønlands historie, og japansk turisme i Grønland vil være i fokus under besøget. Kronprinseparret står i spidsen for Grønlandsfremstødet, hvor det besøger Japan den 26.-28. marts.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt