Kronprinsen og Kim Kielsen tager til Japan

Konichiwa og Arigato siger de i Japan. Og det kommer Kim Kielsen også snart til. Den stort anlagte tur til Japan, der skulle have fundet sted i december blev aflyst på grund af valget, men nu sker det altså alligevel.
06. februar 2015 12:28

Naalakkersuisut sender nemlig en delegation med, når Hans Kongelige Højhed Kronprinsen og Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen den 26.-28. marts besøger i Japans hovedstad Tokyo for at stå i spidsen for et Grønlandsfremstød.

Fra Naalakkersuisut deltager formand Kim Kielsen og naalakkersuisoq for fangst, fiskeri og landbrug, Karl Kristian Kruse samt en erhvervsdelegation af grønlandske virksomheder.

Formålet med besøget er at øge kendskabet til Grønland, grønlandsk kultur og grønlandske produkter i Japan og styrke japanernes viden om muligheder i Grønland og det arktiske område, oplyser kongehuset.

Besøget skal hjælpe til  at øge den eksisterende grønlandske eksport af fisk og skaldyr til Japan. Herudover skal der også lokkes flere japanske turister til Grønland, og så skal historien om de bæredygtige sælskind fortælles.

Kronprinsparret åbner desuden en udstilling i Tokyo om grønlandsk kultur, hvor kejserfamilien også vil være repræsenteret. I udstillingen indgår blandt andet en samling tupilakker, der ejes af den japanske kejserfamilie.

Udstillingen omfatter også en række moderne akvarel-fortællinger af den grønlandske kunstner Nuka K. Godfredsen om Grønlands historie, der samtidig udgives i bogform i Japan. Uden for udstillingsbygningen vil der blive opført en iglo i fuld størrelse.