Grønland samlede tæt på fire millioner kroner ind til kræftsagen

Fredagens indsamlingsshow indbragte Neriuffiit Kattuffiat tæt på fire millioner kroner.
- Da resultatet kom, var det meget overvældende. Det var jo et stort beløb. Vi er meget taknemmelige, siger Johanne Ezekiassen.  Foto © : Neriuffiit Kattuffiat
02. oktober 2021 17:36

3.924.712 kroner.

Beløbet runger stadig i ørene hos Neriuffiit Kattuffiat, Kræftens Bekæmpelse i Grønland, efter fredagens indsamlingsshow. 

For i går strømmede pengene ind under det tv-transmitterede indsamlingsshow i Nuuk, inden formand i Neriuffiit Kattuffiat, Johanne Ezekiassen, kunne vende skiltet og afsløre det endelige resultat af landsindsamlingen.

Et beløb tæt på de fire millioner kroner, som i den grad vækker stolthed hos formanden.

 -  Vi var meget spændt på at se hvor mange penge, der kunne samles sammen i løbet af aftenen. Da resultatet kom, var det meget overvældende. Det var jo et stort beløb. Vi er meget taknemmelige, siger Johanne Ezekiassen. 

Slog sidste års beløb

Faktisk lykkedes det at overgå beløbet fra sidste års landsindsamling med godt 1.000 kroner. I 2020 blev der nemlig samlet 3.923.213 kroner ind. 

- Selvfølgelig er vi stolte og meget glade over, at beløbet er lidt større end sidste år, siger Johanne Ezekiassen.

Hun forklarer, at pengene først og fremmest skal bruges til at hjælpe dem, der er berørte af kræft.

- Det er dem, vi prioriterer, siger hun.   

Derudover skal en del af pengene fra det indsamlede beløb bruges på at spare sammen til at hjælpe Neriuffiit Kattuffiat med at indfri en drøm om, at få deres eget hus.

LÆS OGSÅ Neriuffiit Kattuffiat drømmer om et kræftcenter

Det skal ligge i Nuuk og fungere som et kræftcenter, der skal samle alle aktiviteterne for de frivillige, kræftramte og pårørende under samme tag.