Aarhus: Grønland repræsenteret i åbningen af kulturhovedstad

Når Aarhus lørdag officielt overtager titlen som Europæisk Kulturhovedstad 2017, er Grønland og Færøerne repræsenteret i åbningsceremonien.
21. januar 2017 16:16

10 personer med grønlandsk baggrund kommer til at bære en båd, som skal repræsentere Grønland og Færøerne i et 500 meter langt optog.

Bådoptoget skal symbolisere Aarhus' vikingehistorie og gennem pyntede både vise forskellige aspekter af byen, som den er i dag.

Og det forventer direktøren for Det Grønlandske Hus, Jørn Holbech, sig meget af.

- Vi bliver en lille brik i et stort spil. Men vores både er langt de flotteste, hvis jeg selv skal sige de. Og nogle kommer i nationaldragter, så jeg tænker, at vi også nok skal få opmærksomhed, siger han til KNR.

   LÆS OGSÅ: Grønlandsk Hus vil skabe ny fortælling om Grønland

Positive billeder af Grønland

Europæisk Kulturhovedstad er et projekt, som EU har stået bag siden 1985. Formålet er at skabe opmærksomhed om skiftende, europæiske byer.

Og selv om Grønland som bekendt ikke er medlem af EU, er det stadigvæk en oplagt mulighed for at sætte fokus på Grønland og det grønlandske samfund over for danske borgere, siger Jørn Holbech.

- Jeg forventer, at når året er omme, har vi lavet en lille tvist på de myter og forestillinger, der er om Grønland i det danske samfund. Når vi sætter fokus på de gode historier, er det også dem, der får liv.

Aarhus bærer titlen som Europæisk Kulturhovedstad hele 2017, og Det Grønlandske Hus i Aarhus holder i den forbindelse en række arrangementer året igennem.

DR sender direkte fra åbningsceremonien lørdag.