Grønland kommer til at fylde en tredjedel af dansk zoo

På et pressemøde på Grønlands Nationaldag præsenterede Aalborg Zoo "Ekspedition Sikumiut", et nyt stort Grønlandsprojekt, der omfatter en tredjedel af havens areal.
Arkiv: Isbjørn i zoo Foto © : KBH Zoo
Skrevet af Thomas Munk Veirum
22. juni 2018 07:25

Projektet har været flere år undervejs, men med en donation fra Spar Nord Fonden på fem millioner kroner er det nu kommet et skridt tættere på at blive en realitet.

Med "Ekspedition Sikumiut" kan Aalborg Zoo blive verdens første zoologiske have med en afdeling, der alene har fokus på Grønland, oplyser Aalborg Zoo i en pressemeddelelse.

"Ekspedition Sikumiut" sætter ikke kun fokus på dyrene, men det samlede Grønland, herunder naturen, menneskene og ikke mindst den grønlandske kultur.

- I området vil man også kunne opleve en grønlandsk bygd og tale med fangeren, der stolt deler ud af sine erfaringer med sælfangst eller møde kunsthåndværkeren, der laver tupilakker, forklarer Henrik Johansen, direktør i Aalborg Zoo.

LÆS OGSÅ Kommune klar med millioner til Grønlandsafdeling i Aalborg Zoo

Og penge fra Spar Nord Fonden skal være med til at gøre det hele muligt:

- Vi vil gerne bidrage til at udbrede kendskabet om Grønland og livet i denne unikke del af Rigsfællesskabet, siger Steffen Nørgaard, direktør i Spar Nord Fonden.

Projektet omfatter også en forskningsstation, der i samarbejde med Aalborg Universitet skal opbygge og formidle viden om Grønland.

Pengene fra Spar Nord Fonden sikrer sammen med støtte fra Aalborg Kommune, AAU og Aalborg Zoo's Bygge- og udviklingsfond et grundlag for at Aalborg Zoos videre proces med at søge fondsmidler til "Ekspedition Sikumiut".

LÆS OGSÅ Aalborg Zoo vil anlægge stort temaområde om Grønland