Foto: Kommuneqarfik Sermersooq

Grønland kan måske spille international fodbold om ti år

Grønland kan komme med i det Europæiske Fodboldforbund og spille med i international fodbold om ti år, mener formanden for Dansk Boldspil Union, Jesper Møller. Men det kræver, at politikere og borgere i fælleskab støtter og udvikler grønlandsk fodbold, siger han.

Om ti år kan Grønland komme til at spille fodbold mod Messi eller Neymar.

Det mener formanden for DBU - Dansk Boldspil Union - Jesper Møller, der i dag taler om fremtidens idræt i Grønland på en konference i Nuuk.

DBU-formanden vurderer at udviklingen af grønlandsk fodbold kan få mellem 20 og 25 millioner kroner, hvis befolkningen og politikerne vil gøre en indsats for fodbolden.

Og gør man den indsats, så kan Grønland regne med at komme inden for i det Europæiske Fodbold Forbund, UEFA og spille med i international fodbold.

Politikerne skal være med

- Det kan godt være, at der går ti år. Så vil vi se Manchester United, Liverpool, europæiske store hold eller landshold komme på besøg i Grønland, men det kræver, at vi står sammen, siger han.

LÆS OGSÅ: DBU-formand har 20-25 millioner med til grønlandsk fodbold

Men det er ikke kun en masse fodboldglade drenge og piger der skal stå sammen om udviklingen af fodbold i Grønland.

- Det kræver også at politikerne er med. De fire borgmestre skal give hinanden håndslag på, at de er med i den her process og en del af den her investering og det skal regeringen også, siger Jesper Møller.

Flere baner og spillere er vejen til UEFA

Og vil Naalakkersuisut og de fire kommuner bakke op, så skal der gang i en turnering i større dele af året og man skal forsøge at få dobbelt så mange til at spille fodbold, siger Jesper Møller.

LÆS OGSÅ: Kunstgræsbane i Ittoqqortoormiit officielt indviet

- Hvis man sikrer banefaciliteter, masser af glade børn, der brænder for fodbold, talentudvikling, dommeruddannelse, træneruddannelse og udvikling af fodbold. Så kan alt lade sig gøre, siger Jesper Møller.

Ved Idrætskonferencen torsdag er også Allan Hansen fra UEFA, der skal fortælle om Grønlands chancer for at blive medlem af det Europæiske Fodbold Forbund.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!