DBU-formand har 20-25 millioner med til grønlandsk fodbold

Torsdag står udviklingen af grønlandsk fodbold på dagsordenen ved den store 3-dages konference "Fremtidens Idræt" i Nuuk. Blandt oplægsholderne er formanden for DBU - Dansk Boldspil Union - Jesper Møller.

Og han har gode nyheder med til grønlandsk fodbold, fortæller han til KNR. Med sig til konferencen har han en pose penge fra diverse fonde og investorer i størrelsesordenen 20-25 millioner til udvikling af fodbold her i landet.

- De skal gå til er at understøtte den samarbejdsaftale, som DBU har lavet med Grønlands Boldspil union, der skal sikre, at fodbolden i Grønland får et markant løft, siger han.

Drømmen er at grønlandsk fodbold med hjælp fra de mange millioner skal få alle talenterne, der findes her i landet, til at blomstre.

- Det skal baseres på børn, der er fuldstændig vilde med fodbold. De skal have nogle dygtige trænere og dygtige ledere. Det kræver noget uddannelse og udvikling. Og så først og fremmest nogle bedre fodboldbaner, siger Jesper Møller.

For to år siden besøgte DBU´s Jesper Møller Grønlands Boldspil Union, og dér gik det op for ham, at der skulle et kraftigt løft af blandt andet baneforhold til, for at komme videre med fodboldudviklingen her i landet.

- Vi kan simpelthen ikke være bekendt at børnene i Grønland har så dårlige faciliteter. Meget få kunstgræsbaner - mest jordbaner - det er vi bare nødt til at gøre noget ved. Og, det er det, der driver projektet fra min og DBU´s side. De fonde vi har kontakt med, skal skabe en pulje af penge, som kan sikre anlæggelse af 4-6 kunstgræsbaner, fordelt over de 4 kommuner, siger DBU-formand Jesper Møller. 

Men det er ikke kun kunstgræsbaner, der er på tegnebrættet. DBU ønsker også at give bygderne bedre forhold ved eksempelvis at opføre multibaner.

Blandt torsdagens oplægsholdere ved Idrætskonferencen er også Allan Hansen fra det Europæiske Fodbold Forbund - UEFA - der skal holde oplæg om Grønlands chancer for at blive medlem af UEFA.

Sammen med UEFA og FIFA håber Jesper Møller, at vi indenfor en årrække kommer til at se fodboldlandsholdet spille kvalifikationskampe til de internationale turneringer. Men det kræver tålmodighed, samarbejde og udvikling, slår han fast.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!