Kommunefoged: Godt med kurser og værktøjer

Efter flere års venten bliver der i denne uge gennemført kurser for landets kommunefogeder, så de bliver bedre klædt på til de opgaver og det store ansvar, de ofte står med alene.
Rigspolitiet
Foto © : Rigspolitiet
Skrevet af Bibi Nathansen
25. november 2016 16:02

Her bliver der blandt andet undervist i førstehjælp, håndtering af selvmordstrusler, afhøringer, faderskabssager, selvforsvar og polititeori, herunder undervisning i retspleje- og kriminalloven.

Et nyt regelsæt, udstukket af politimesteren, gør at kommunefogederne nu går i gang med det, som bliver betegnet som den største uddannelse, fogederne indtil nu har kunnet tage.

LÆS OGSÅ Uddannelse skal gøre livet lettere for kommunefogeder

Og det vækker glæde hos formanden for kommunefogedforeningen i Grønland.

- Jeg er tilfreds, og jeg er stolt af, at der nu er flere af os. De nye har også fået udbytte af kurset. Derfor vil jeg sige, at jeg er stolt og tilfreds, siger formand for landets kommunefogedforening, Isak Christensen fra Upernavik Kujalleq.

Under kursusdagene er han og de andre fogeder, som noget nyt blevet undervist i selvforsvar og førstehjælp, og det falder i god jord hos dem, der arbejder som politiets forlængede arm.

- Vi er blevet undervist i nye ting, som ikke har været en del af kurserne før nu. Jeg regner med, at det vil hjælpe os, siger Isak Christensen. 

Der er cirka 40 kommunefogeder i Grønland.