Uddannelse skal gøre livet lettere for kommunefogeder

Som politiets forlængede arm er kommunefogeders arbejde ikke altid lige til, men et kursus i blandt andet førstehjælp, håndtering af selvmordstrusler og faderskabssager skal gøre fogederne bedre rustet til det til tider ensomme hverv.
Rigspolitiet
Foto © : Rigspolitiet
Skrevet af Bibi Nathansen
25. november 2016 10:33

- Det er en ny uddannelse til kommunefogeder, vi gennemfører. Den har den sigte at give kommunefogederne en ny viden; nogle egenskaber, der gør deres daglige arbejde nemmere, siger fungerende politikommissær Peter Grønvold.

Han fortæller, at uddannelsesdagenes mål også er, at kommunefogederne skal kende lovgivningen bag deres arbejde så godt, at fogederne på egen hånd kan handle ud fra bestemmelserne, der gælder.

LÆS OGSÅ Kommunefogeder hædret for mange års tro tjeneste

For kommunefogeder er politiets forlængede arm, og det forpligter nærmeste politi.

- Den forpligtiger den nærmeste politistations leder at sørge for den daglige kontakt med deres kommunefogeder og sørge for, at den uddannelse, der foregår på sidemandsoplæringsbasis også gennemføres hvert eneste år, siger Peter Grønvold til KNR.

I 2012 fik kommunefogeders løn et løft opad, men det har ikke gjort det nemmere at skaffe kommunefogeder.

Ud over at man ikke kan blive kommunefoged, hvis straffeattesten ikke er ren, gælder det også at:

 - Folk bor meget tæt på hinanden, og tit er de også i familie med hinanden, så derfor er det også en lille udfordring for den kommunefoged, der nu er. For hvis der nu sker et eller andet i bygden, hvor en af de involverede kan være familiemedlemmer, jamen så er det bare at skaffe en anden hjælp, siger fungerende politikommissær Peter Grønvold.

Der mangler kommunefogeder i 15 af landets 68 bygder.

LÆS OGSÅ Kurser glæder kommunefogederne