Gode tal hos Neqi A/S

Kartofler, lammekød og rensdyr har givet positive resultater for Neqi A/S for i år. Det meddeler selskabet efter at årets indhandling nu er afsluttet.
Det er især kartoffelhøsten der er gået godt, og det er også gået godt med indhandlingen af kød. Arkivfoto
Skrevet af Malik Brøns
26. november 2019 09:27

Stabilt og tørt vejr har været det med til at øge indhandlingen.

Det er især kartoffelhøsten der er gået godt. Der blev ialt indhandlet 105 tons kartofler. En stigning på 54 tons i forhold til 2018.

- Det kan vi takke den tørre og stabile sommer for, skriver Neqi A/S.

Og der er ikke kun indhandlet flere kartofler, kvaliteten er også blevet bedre.

LÆS OGSÅ Vellykket høst: Dobbelt så mange kartofler i år

- Behandlingen af kartoflerne er forbedret for at undgå fugt og skimmel under transport og opbevaring. Alle kartofler har ligget til tørring i minimum 14 dage inden pakning og levering. Samtidig er langt færre kartofler kasseret under kvalitetskontrollen. Alt i alt kan forbrugerne glæde sig over at kunne handle friske grønlandske kartofler i langt højere kvalitet og bedre smag end tidligere, skriver Neqi A/S i pressemeddelelsen.

Og det er også gået godt med indhandlingen af kød.

Det gælder for eksempel hele 19.396 lam. Det er 1.376 flere i forhold til året før. Men selvom der blevet indhandlet og slagtet flere lam i år, er gennemsnitsvægten lidt lavere i forhold til sidste år. Det skyldes den tørre sommer, fortæller selskabet.

LÆS OGSÅ Fåreholdere ønsker sig tilskud til nye stalde

Der er også blevet skudt mange rensdyr i år - 159 stykker rensdyr er blevet indhandlet hos Neqi. En stor stigning på næsten 100 dyr, sammenlignet med sidste år, hvor tallet var 62 rensdyr.

- Den markante stigning skyldes primært, at man har indsamlet over en længere periode end normalt i området lidt nord for Narsaq. Det gør, at Neqi nu for alvor kan gøre rensdyrkød mere tilgængeligt i kølediskene, skriver Neqi A/S.