Gode resultater mod problembjørne sender flere signalpistoler ud til jagtbetjente

En forsøgsordning har vist, at signalpistoler med knaldskud er effektivt til at skræmme isbjørne væk fra beboende områder. Derfor er nye pistoler og patroner på vej til relevante områder.
De senere år er det blevet et stadigt større problem med sulte isbjørne, som søger mod byer og bygder efter føde. Her i Ittoqqortoormiit. Foto © : WWF
03. oktober 2020 16:56

Signalpistoler med knaldskud har vist sig at være en god måde at skræmme isbjørne, der bevæger sig ind i eller tæt på beboede områder.

Det er konklusionen fra forsøgsordningen med signalpistol i Ittoqqortoormiit.

- Som opfølgning kan berettes at signalpistolen har været brugt flere gange og med gode resultater. Jagtbetjenten i Ittoqqortoormiit har rapporteret til Departementet hver gang signalpistolen har været i brug, skriver Naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug, Jens Immanuelsen, i et svar til Sofia Geisler fra Inuit Ataqatigiit.

Jagtbetjenten sendte desuden en video til departementet i juni, der påviste effekten.

Det får myndighederne til at udvide forsøgsordningen til flere steder landet over.

- Grundet den positive effekt bliver forsøgsordningen således udvidet. I første omgang forventes de to nye pistoler at blive sendt til og introduceret for relevant personale i kommunerne samt andre relevante myndigheder i henholdsvis Qaanaaq og Nanortalik, skriver Jens Immanuelsen videre.

Det fremgår ikke af Jens Immanuelsens svar, hvornår de nye pistoler og patroner er ude hos jagtbetjentene og derved klar til brug.