GME-aktierne dykker efter ny regering

Den nye koalition har skabt fornyet usikkerhed om kvanefjeldprojektet.
08. november 2016 11:49

Da Kim Kielsen præsenterede den nye koalition den 27. oktober, dykkede værdien af aktierne i det australske selskab bag Kvanefjeldsprojektet, Greenland Minerals and Energy(GME).

Værdien af aktierne er faldet med 26 procent i løbet af de knap to uger, siden offentliggørelsen af den nye regering, bestående af Siumut, IA og Partii Naleraq, hvor de to sidstnævnte begge er modstandere af uranudvinding.

Læs også Kvanefjeldsprojektet vil teste koalitionen

Foto © : GME, ggg.gl

Graf over udviklingen af værdien af Greenland Minerals and Energys aktier. Den 23. september meddelte virksomheden at de havde solgt 12,5 procent til det kinesiske selskab Shenghe Resources. Den 27. oktober præsenterede Kim Kielsen den nye regering.

Læs også Derfor er kinesisk investor godt nyt for Kvanefjeld

Umiddelbart før det bratte fald i aktieværdi gik det ellers fremad for GME. Den 23. september meddelte virksomheden, at man havde solgt en andel til det kinesiske selskab Shenghe Resources. Og i omkring tre uger frem mod faldet steg aktien med næsten 80 procent.

KNR har forsøgt at få en kommentar fra GME om den nye politiske virkelighed i Grønland og faldet i værdien af selskabets aktier, men i en mail til KNR skriver selskabets administerende direktør, John Mair, at han ikke har en kommentar på nuværende tidspunkt.

Læs også Naalakkersuisut lægger gift ud for fremtidige investorer

Hos GE mener man, at det nye naalakkersuisut er der skabt usikkerhed om den politiske linje i uranspørgsmålet, og det er ikke godt i forhold til at tiltrække investorer, siger Brian Buus Pedersen, direktør i GE.

- Tidspunktet for den her udmelding om at man er enig om at være uenig om det her projekt, er den værst tænkelige, siger han.