GM-marathon også i andre byer

Selv om der er en række årlige maraton-løb i hele landet, har hovedstadens udgave hidtil haft status af at være det officielle grønlandsmesterskab. Men det vil der nu blive lavet om på.
Skrevet af Karsten Sommer
19. april 2012 09:22

42 kilometer og 195 meter. Så lang var der fra byen Marathon til Athen i Grækenland, da soldaten Phillipedes for mere end 2.500 år siden løb distancen, for at bringe nyt til herskerne i det gamle Grækenland om en hærsejr ved Marathon.

Den begivenhed udviklede sig siden til det vi i dag kender som marathonløb. Og nu er tiden kommet, hvor hele Grønland skal have oplevelsen af at løbe de små 42,2 kilometer.

Nuuk har i en årrække afviklet det årlige Nuuk Marathon. Også andre byer har afholdt langdistanceløbet, men hidtil har det været løbet i Nuuk, der har været betragtet som det officielle grønlandske marathon-GM.

Men det laver Grønlands Idræts Forbund om på nu. For fremtiden vil det årlige Grønlandsmesterskab i Marathon på skift blive afholdt rundt omkring i byerne på kysten.

Midtnight Sun Marathon i Aasiaat bliver næste arrangør af GM i Marathon. Det bliver afviklet i Aasiaat den 29. juni med start kl. 21 om aftenen.

Der er dannet en arrangementskomité i byen, og i den kommende tid vil der komme flere detaljer om løbet, fortæller Grønlands Idræts-Forbunds generalsekretær, Claus Nielsen.