GIF indgår samarbejde med endnu en kommune

Grønlands Idrætsforbund, GIF, og Kommune Kujalleq har lavet en samarbejdsaftale, der skal sikre flere muligheder for at dyrke idræt i daginstitutioner og folkeskoler.
Skrevet af Mads Pedersen
27. marts 2017 11:37

Idrætten kan være med til at løfte samfundet, mener GIF. Derfor er det vigtigt for forbundet at lave samarbejdsaftaler med offentlige myndigheder og på den måde give borgerne flere og bedre mulligheder for at dyrke sport.

GIFs formand, Nuka Kleemann, er glad for aftalen med Kommune Kujalleq.

- Denne samarbejdsaftale betyder, at idrætten er på rette vej. Den er med til at skabe en fortsat idrætsmæssig udvikling, hvor fokus er på at løfte i flok og indgå brede samarbejder, siger Nuka Kleemann i en pressemeddelelse.

Foto © : GIF
Nuka Kleemann, formand for GIF. 

Kommunen og GIF skal samarbejde om at have fokus på sundhed i daginstitutioner og folkeskoler. Det skal ske gennem mere bevægelse og fysisk aktivitet. Der skal også ske læring og kompetenceløft af ansatte i daginstitutionerne. 

- Det er vigtigt for hele landets sportslige udvikling at få alle med; både i de forskellige samarbejder, men også i det daglige idrætsliv. Derfor er det rigtig godt og betydningsfuldt, at Kommune Kujalleq gerne vil være med i dette arbejde, siger Nuka Kleemann. 

GIF har også indgået en samarbejdsaftale med Kommuneqarfik Sermersooq i slutningen af 2016.