Gidsler frigivet på hollandsk natklub - en person er anholdt

En gidseltagning på en hollandsk natklub endte uden ofre og tilskadekomne. En person er anholdt i sagen, oplyser politiet.
Foto © : Persbureau Heitink/EPA/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
30. marts 2024 12:59

Alle gidsler er frigivet efter en gidseltagning på en natklub i den hollandske by Ede.

Samtidig er en mistænkt blevet anholdt.

Det oplyser politiet på det sociale medie X, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Det sidste gidsel er netop blevet frigivet. En person er anholdt. Flere informationer kan vi ikke dele på nuværende tidspunkt, lyder det fra politiet lørdag middag.

Det hollandske nyhedsbureau ANP skrev kort forinden ifølge Reuters, at to mænd - den ene iført en elefanthue - forlod natklubben med hænderne over hovedet.

Den ene af mændene blev lagt i håndjern af politiet, skrev nyhedsbureauerne.

Der kom tidligere lørdag formiddag meldinger om, at en bevæbnet mand havde taget et antal gidsler på natklubben Cafe Petticoat i byen Ede.

Lokale medier har ifølge AFP berettet, at en "forvirret" mand væltede ind på stedet tidligt lørdag morgen og fremsatte trusler. Han holdt angiveligt fire personer som gidsler.

Politiet i byen spærrede bymidten af og evakuerede beboere i omkring 150 bygninger omkring natklubben.

Politi i kampuniformer og sprængstofeksperter indfandt sig også på stedet.

Først blev tre gidsler frigivet. Billeder fra tv-kanalen NOS viste tre personer, der forlod bygningen med hænderne i vejret.

Det fjerde gidsel blev frigivet kort tid efter, og den mistænkte gidseltager blev anholdt, skriver AFP.

Gidseltagningen endte uden ofre eller tilskadekomne, skriver AFP og tilføjer, at der ifølge myndighederne ikke er grund til at mistænke "terrormotiver".

Ede ligger i den østlige del af Holland mellem de større byer Arnhem og Utrecht. Byen har cirka 120.000 indbyggere.

Holland har oplevet flere terrorangreb og planer om det. Men det har ikke været i det omfang, som man har set i lande som i Frankrig og Storbritannien eller nabolandet Belgien.

Sidste år holdt en 27-årig bevæbnet mand flere personer som gidsler i en Apple-butik i den hollandske hovedstad, Amsterdam, i fem timer.

I 2019 skete et angreb, som rystede mange hollændere. Her skød den tyrkiskfødte mand Gökmen Tanis vildt omkring sig i en sporvogn i Utrecht og dræbte fire personer.

Han indrømmede senere, at formålet var terror. Angrebet lammede ifølge AFP stort set al trafik og liv i byen, der er Hollands fjerdestørste.

/ritzau/