GE: SIK skyder ved siden af

Grønlands Erhverv melder sig nu også i debatten om udenlandsk arbejdskraft. Debatten blev skudt igang på SIKs folkemøde, hvor formand for fagforeningen Jess G. Berthelsen kritiserede brugen af udenlandsk arbejdskraft.
Foto © : Jørgen Chemnitz
Skrevet af Thomas Munk Veirum
09. juli 2016 06:32
Versionist Erna Lynge

- Grønlands Erhverv har stor sympati for SIK-formand Jess G. Berthelsens kamp for at skaffe arbejde til sine medlemmer. Men SIK-formanden skyder ved siden af, når han placerer ansvaret for den høje ledighed hos enkelte kommuner, brancher og virksomheder, som har været nødt til at rekruttere arbejdskraft i andre lande, skriver Grønlands Erhvervs direktør, Brian Buus Pedersen, i en pressemeddelelse.

Ifølge direktøren forstærker dårlig planlægning af det offentlige byggeri og samspils- og strukturproblemer på det grønlandske arbejdsmarked behovet for udenlandske arbejdskraft.

Læs også SIK og Sermersooq skyder på hinanden

- Så længe det i mange tilfælde ikke kan betale sig for en ledig at tage et job, og det ingen konsekvenser har at sige nej til et job, vil de grundlæggende samspils- og strukturproblemer på arbejdsmarkedet fortsætte, skriver Brian Buus Pedersen.

Han placerer ansvaret hos Naalakkerusisut og Inatsisartut, som han mener bør lave en gennemgribende arbejdsmarkeds- og socialreform.