GE om storm: Byggepladser er forberedte

På byggepladserne er der faste procedurer for, hvordan man forbereder sig på en storm og sikrer løse genstande, lyder det fra Grønlands Erhverv.
Der ligger helt klare regler for, hvordan byggepladserne skal forberede sig, når der er storm, forklarer Grønlands Erhverv. Arkivfoto Foto © : KNR / Malik Brøns
Skrevet af Anders Dall
03. november 2020 15:40

Stormen rusker i Paamiut og Nuuk, og politiet meldte allerede i går ud, at borgere og virksomheder skulle huske at surre deres materiel godt fast. Det gælder for eksempel både, trampoliner og udendørsmøbler.

Og ude på byggepladserne bliver der også taget forholdsregler. 

LÆS OGSÅ Stormen raser: Skoler i Nuuk og Paamiut stopper undervisningen

Direktør hos Grønlands Erhverv, Christian Keldsen, forklarer, at byggepladserne er ekstra forberedte, når der er stormvarsel.

- De fleste byggepladser som vi har med at gøre, de bliver jo ryddet godt op løbende. Men man laver en ekstraordinær oprydning, når der er stormvarsel og store ting, byggematerialer og andre ting, der ligger løst, de bliver bundet ned, så man er sikker på, det ikke blæser væk, siger Christian Keldsen og uddyber:

- Der er en række normale procedurer, man egentlig bare følger, så det er ligeså almindeligt som at sætte sig ind i en bil og tage en sikkerhedssele på, de har nogle faste procedurer.

I Nuuk har stormen indtil videre lukket ned for al buskørsel, og i både Nuuk og Paamiut stoppede al undervisning på skolerne klokken 13.