Stormen raser: Skoler i Nuuk og Paamiut stopper undervisningen

Af hensyn til elevernes sikkerhed indstiller Kommuneqarfik Sermersooq undervisnignen på skolerne i dag klokken 13 på grund af stormen.
I Nuuk har stormen blandt andet revet denne trampolin løs. Ifølge DMI er der i risiko for stærk storm eller orkan med meget kraftige vindstød i Nuuk og Paamiut.  Foto © : Jeanne Holm
03. november 2020 12:13

Klokken 13 i dag stopper undervisningen på alle skoler i Nuuk og Paamiut på grund af den kraftige storm. 

Sådan lyder meldingen fra Kommuneqarfik Sermersooq. Kommunen opfordrer derfor forældre til at at hente deres børn hurtigst muligt fra skolerne. 

Det er af hensyn til sikkerheden, at kommunen har valgt at sende eleverne hjem. Det forklarer Ujunnguaq Nathansen, der skolekonsulent i Sermersooq Kommune.

- Det er på grund af sikkerheden, så børnene kan komme hjem, inden den store storm kommer, siger han. 

Der vil være et nødberedskab til stede på skolerne, indtil det sidste barn er hentet. Ingen børn bliver sendt hjem uledsaget, skriver kommunen i en servicemeddelelse.

Skole i Paamiut lukkede i morges

I Paamiut tog skolen, Atuafik Tuiisaq, allerede sine forholdsregler i går. Viceinspektør på skolen Johansinnguaq Rosing forklarer, at skolen skrev ud til forældrene til eleverne på de yngste skoletrin at det ville være bedst, hvis børnene ikke kom i skole i dag på grund af den varslede storm.

Og tidligt i morges tog skolen så beslutning om helt at lukke skolen for al undervisning.

- Det er af sikkerhedshensyn til eleverne at vi i morges lukkede, siger Johansinnguaq Rosing og uddyber:

- Der er stormvejr lige nu, og der var kraftige vindstød i morges, og det er der stadigvæk. Det regner rigtig meget, og vindstødene varer længere, end de plejer.

Selv om Kommunen meddeler, at alle skoler stopper undervisningen klokken 13, så forbliver daginstitutionerne åbne. Sådan lyder meldingen fra kommunikationsafdelingen i Kommuneqarfik Sermersooq.

Nuup Bussii har på Facebook oplyst, at de nu har indstillet al buskørsel. Og Dronning Ingrids Hospital i Nuuk fortæller på deres facebookside, at lægeklinikken og skadestuen opfordrer alle patienter til at blive hjemme i eftermiddag og i morgen formiddag på grund af stormen.

Ifølge DMI er der risiko for stærk storm eller orkan med meget kraftige vindstød i Nuuk og Paamiut.