Frygt for lang udsigt til længere landingsbaner

Opstillede kandidater til kommunalvalget til april frygter, at Leo Larsens afgang som formand, vil medføre, at forlængelsen af landingsbanen i Ilulissat bliver forsinket.
Foto © : Mittarfeqarfiit
Skrevet af Jonas Fievé
04. februar 2017 12:03

Formanden for Kalaallit Airports overraskende exit har ført til bekymring hos Siumut-kandidater til kommunalbestyrelsen i nordkommunen. 

De frygter nemlig, at Leo Larsens afgang betyder, at forlængelsen af landingsbanen i Ilulissat bliver trukket i langdrag.

- At man så lægger et halvt år til, det er det, vi er bange for, at arbejdet bliver udsat yderligere, siger Ane Lone Bagger, som stiller op til kommunalvalget i Qaasuitsup Kommunia for Siumut.

Længere landingsbane er uundværligt

Sammen med Johanne Olsen, som også er Siumut-kandidat i nordkommunen, slår hun fast, at en forlængelse af landingsbanen er altafgørende for erhvervsudviklingen i kommunen.

- Vi ved, at turisterne gerne vil rejse direkte og så nemt og bekvemmeligt som muligt. Så det er en direkte indgang til turisternes mekka, hvis jeg skal sige det sådan.

Savner status om lufthavnsudvidelserne

I slutningen af 2016 træk Leo Larsen sig fra formandsposten for Kalaallit Airports efter et halvt år.

Ane Lone Bagger savner derfor, at det selvstyreejede lufthavnsselskab nu kommer på banen med en melding om, hvilke konsekvenser formandens hurtige afgang eventuelt har for lufthavnsplanerne.    

- Vi ønsker, at der skal være lidt mere åbenhed om arbejdet med lufthavnsudvidelserne. Vi vil gerne vide, hvad status er på nuværende tidspunkt, siger Ane Lone Bagger.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra Kalaallit Airports.

Næstformand Aviaja Lyberth Lennert overtager formandposten, Indtil man har udpeget en ny formand for Kalaallit Airports.