Frustreret mor: Vi blev mødt med mistro fra politiet

Hvis man har været udsat for et seksuelt overgreb eller har kendskab til et barn, som har, skal man melde det, sådan lyder opfordringen fra politiet og myndighederne. Men flere forældre har oplevet, at deres børns sager, ikke er blevet taget alvorligt nok af politiet.

Nu fortæller en mor, som gerne vil være anonym, hvordan hun og hendes to døtre blev mødt med mistro fra politiets side, da de meldte et familiemedlem for seksuelle overgreb.

- Det har været hårdt fordi politiet, ser jeg og har altid set det som, at de vil hjælpe en, hvis der er sket noget alvorligt, siger en frustreret mor til KNR.

Da hendes ældste datter sidste år fortalte, at hun gennem en længere periode havde været udsat for seksuelle overgreb, var hun ikke i tvivl om, at det skulle meldes til politiet.

Læs også Aviâja Egede Lynge: Alle overgreb skal frem

Kun afhørt en gang

Datteren blev afhørt af politiet i Nuuk, men sagen blev sendt videre til politiet i den by, hvor overgrebene skulle havde fundet sted.

- Jeg følte, at de betragtede hende som om, at hun var forkælet. Blandt andet sagde de, at min datter kunne havde set sig sur på hendes farbror, da hun var mindre og, at hun på den måde ville hævne sig på ham. Sådan er min datter ikke.

Uden at den ældste datter blev afhørt af politiet i hjembyen lukker de sagen, da de ikke mener, at der er nok beviser. Så da den yngste datter under et besøg i hjembyen fortæller, at det samme familiemedlem også havde begået overgreb mod hende, havde de derfor ikke meget tiltro til det lokale politi.

- Jeg var bange for, at de beskyldte mig for, at jeg ville bruge min yngste datter til at få ham dømt.

Flere forældre føler, at politiet ikke gør nok

Hun er langt fra den eneste forælder, som har haft den oplevelse. Børnerettighedsorganisationen MIO bekræfter overfor KNR, at de har fået en del henvendelser fra frustrerede forældre.

- Der ikke føler,  at der er blevet gjort nok ved sagen. Enten ved, at politiet siger, at der ikke er beviser nok, og ikke får gjort noget ved det, eller at kommunen ikke følger op på det, fortæller børnetalsmanden, Aviâja Egede Lynge, til Radioavisen.

Selvom politiet stadigvæk efterforsker overgrebene mod lillesøsteren, stoler hendes mor ikke på, at politiet gør deres arbejde ordentligt.

- Jeg har ikke så meget tiltro til systemet, så længe sagen kører. Jeg håber dog, at systemet vil hjælpe mine døtre.

Vi tager alle sager alvorligt

Politimesteren i Grønland, Bjørn Tegner Bay, kan ikke udtale sig om den konkrete sag, men han fortæller til KNR, at han godt kan forstå, at forældrene bliver frustreret, når de opsøger politiet med så en alvorlig sag, og politiet efterfølgende ikke har held med efterforskningen.

Men han understeger, at politiet altid tager sager om seksuelle overgreb alvorligt og, hvis man skulle opleve det modsatte, skal man tage kontakt til politiets ledelse, som så kan tage hånd om situationen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt