Foto: KNR / Paarnaq Hansen

Aviâja Egede Lynge: Alle overgreb skal frem

Børnetalsmanden, Aviâja Egede Lynge, efterlyser konkrete løsningsforslag på det problem, at mange forældre og familiemedlemmer simpelthen ikke tør underrette kommunen om deres viden vedrørende seksuelle overgreb på børn

Politiets årsstatistik viste forleden, at tallene for seksuelle overgreb mod børn er faldende, og pegede på at manglende underretning om børnemisbrug ofte skyldes konfliktskyhed eller misforstået hensyn til gerningsmanden.

Aviâja Egede Lynge er glad for, at politimesteren tager problematikken op endnu engang. Puk Dreiby fra Foreningen Grønlandske Børn og seniorforsker Else Christensen undrede sig ligeledes i går over, hvorfor folk ikke anmelder seksuelle overgreb, når der er så stor fokus på emnet.

Børnetalsmanden mener det kan skyldes alt, fra frygt for hvilke konsekvenser det kan få for dem i et lille samfund, hvor de lever tæt på hinanden, til skam- og skyldfølelser der ofte er forbundet med seksuelle overgreb, de selv har været udsat for.

- Det betyder, at der vil være en række børn, som ikke får hjælp og som derfor ikke fremgår af statistikken over seksuelle overgreb, påpeger Aviâja Egede Lynge og fortsætter:

- Selvom tallene i politiets statistik er faldende, ved vi, at mange overgreb aldrig bliver anmeldt på grund af frygt. Denne viden skal vi handle på.

- Som Politimesteren siger: Ét seksuelt misbrugt barn er altid ét for meget’. Det er jeg fuldstændig enig i, slutter Børnetalsmand Aviâja Egede Lynge.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt