Aviâja Egede Lynge: Alle overgreb skal frem

Børnetalsmanden, Aviâja Egede Lynge, efterlyser konkrete løsningsforslag på det problem, at mange forældre og familiemedlemmer simpelthen ikke tør underrette kommunen om deres viden vedrørende seksuelle overgreb på børn
Aviâja Egede Lynge Børnetalsmand
Foto © : KNR / Paarnaq Hansen
Skrevet af Karsten Sommer
21. februar 2016 14:52

Politiets årsstatistik viste forleden, at tallene for seksuelle overgreb mod børn er faldende, og pegede på at manglende underretning om børnemisbrug ofte skyldes konfliktskyhed eller misforstået hensyn til gerningsmanden.

Aviâja Egede Lynge er glad for, at politimesteren tager problematikken op endnu engang. Puk Dreiby fra Foreningen Grønlandske Børn og seniorforsker Else Christensen undrede sig ligeledes i går over, hvorfor folk ikke anmelder seksuelle overgreb, når der er så stor fokus på emnet.

Børnetalsmanden mener det kan skyldes alt, fra frygt for hvilke konsekvenser det kan få for dem i et lille samfund, hvor de lever tæt på hinanden, til skam- og skyldfølelser der ofte er forbundet med seksuelle overgreb, de selv har været udsat for.

- Det betyder, at der vil være en række børn, som ikke får hjælp og som derfor ikke fremgår af statistikken over seksuelle overgreb, påpeger Aviâja Egede Lynge og fortsætter:

- Selvom tallene i politiets statistik er faldende, ved vi, at mange overgreb aldrig bliver anmeldt på grund af frygt. Denne viden skal vi handle på.

- Som Politimesteren siger: Ét seksuelt misbrugt barn er altid ét for meget’. Det er jeg fuldstændig enig i, slutter Børnetalsmand Aviâja Egede Lynge.