Fremover kan du tjene mere og få det samme i boligsikring

Naalakkersuisut hæver grænsen for boligsikring og afskaffer sukkerafgiften for at forbedre levevilkårene herhjemme.
Naalakkersuisoq for finans og skatter, Erik Jensen, står i spidsen for en stor socialpakke til omkring 24,5 millioner, der skal komme specielt børnefamilier til gode. Foto © : KNR
15. januar 2024 12:38

Som en del af en samlet socialpakke til 24,5 millioner kroner vil naalakkersuisut hæve grænsen for, hvornår man kan få boligsikring.

Det skriver Departementet for finanser og skatter i en pressemeddelelse fredag aften.

Fra årsskiftet, er det blevet besluttet, at en familie kan tjene 10.000 kroner mere i løn om året, men stadig få det samme i boligsikring, som de gør i dag.

- Hvis en familie i dag tjener 150.000 kroner om året, og får 50 procent i boligsikring, så kan de fremover tjene 160.000 kroner årligt, men få det samme i støtte, uddyber departementet overfor KNR.

Farvel til afgift

Udover forhøjelsen af grænsen for boligsikring, har naalakkersuisut også besluttet af afskaffe sukkerafgiften, skriver de i pressemeddelelsen.

Det begrunder de med, at ’sukkerafgiften har gennem flere år været genstand for politisk opmærksomhed, og naalakkersuisut regner med, at ophævelsen vil have positive virkninger på borgernes daglige liv’.

Det kan dog kun lade sig gøre, hvis detailhandlen også vil regulere sine priser, skriver departementet.

Om de to tiltag, siger Erik Jensen samlet:

- Denne beslutning er en vigtig milepæl i vores bestræbelser på at styrke velfærden og forbedre livet for alle her i landet. Vi fortsætter denne indsats inden for alle områder. Det er mit håb, at også den kommende skattereform vil fortsætte denne indsats.

Forhøjelsen af grænsen for boligsikring og afskaffelsen af sukkerafgiften er anden del af den store socialpakke. Den første del blev gennemført før jul, hvor børnefamilier fik en økonomisk håndsrækning på 1.000 kroner per barn.