Frederik Lundblad stiller også op til formandsvalget i GIF

Der bliver kampvalg, når der skal vælges ny formand i Grønlands Idræts forbund (GIF) 20. oktober.
Frederik Lundblad var valgleder i Nuuk, da der var valg til Inatsisartut i 2021. Foto © : KNR / Andreas Wille Brandt
Skrevet af Noah Mølgaard
15. september 2023 15:01

Der er nu mindst to kandidater til formandsvalget i Grønlands Idrætsforbund (GIF).

Grønlands Skiforbund opstiller medlem af GIF Frederik Lundblad, der har årelang erfaring med klubarbejde i Aasiaat og Nuuk. Han har også været medlem af langrendsudvalget under Grønlands Skiforbund og har været medlem af bestyrelsen i Grønlands Skiforbund.

- Vi har meddelt, at jeg stiller op til formandsvalget, hvor jeg bliver opstillet af Grønlands Skiforbund, siger Frederik Lundblad til KNR.

Der skal vælges ny formand i GIF 20. oktober under det ordinære repræsentantskabsmøde.

Fungerende formand i GIF Bolethe Stenskov stiller ikke op, men Claus Nielsen meddelte sit kandidatur til formandsvalget til KNR i går torsdag.

Efter længere tids overvejelse

Frederik Lundblad har i længere tid overvejet sin opstilling til formandsvalget og har også haft kontakt til forskellige specialforbund.

- Tanken om at stille op til formandsvalget begyndte allerede i vinter, hvor jeg også har forhørt mig omkring stemningen til min opstilling, siger Frederik Lundblad.

Han har meddelt sin kandidatur til GIF og har desuden beskrevet sine fokusområder i sin opstilling.

Tænk stort

Frederik Lundblad ønsker blandt andet at forstærke samarbejdet med kommuner og selvstyret.

- Vi har en målsætning om at blive verdens mest fysisk aktive land i 2030. Der skal der følges op på, siger Frederik Lundblad og fortsætter:

- Vi kan ikke nøjes med små projekter. Vi må tænke stort.

En af de metoder er ifølge ham blandt andet et samarbejde med kommunerne:

- Flere kommuner har givet mundtlige tilsagn om samarbejde, og nogle er gået i gang. Men vi skal have samarbejde med samtlige kommuner, og vi mangler at lave en facilitetsstrategi med hensyn til udbygning af idrætsfaciliteter, siger Frederik Lundblad.

Han lægger også stor vægt på samarbejde mellem specialforbund.

- Vi skal også give bedre værktøj til specialforbund til deres daglige drift og deres markedsføring af deres forbund og foreninger for at opnå bedre tilgængelighed for at skabe flere medlemmer, siger Frederik Lundblad.

Desuden savner Frederik Lundblad flere kvinder i bestyrelsesarbejdet i idrættens hovedorganisationer.

- Kvinder ser tingene fra andre perspektiver. De kan styrke os til at se forskellige situationer fra forskellige vinkler, siger Frederik Lundblad.