Claus Nielsen stiller op til formandsvalget i GIF

Der skal vælges ny formand i Grønlands Idrætsforbund (GIF) ved det ordinære repræsentantskabsmøde i oktober.
Claus Nielsen har tidligere været generalsekretær i GIF og er nu medlem af bestyelsen Foto © : Dida G. Heilmann
Skrevet af Noah Mølgaard
14. september 2023 13:02

Fungerende formand i Grønlands Idrætsforbund (GIF) Bolethe Stenskov stiller ikke op til formandsvalget i GIF 20. oktober. Dermed skal der vælges en ny formand i idrættens hovedorganisation i Grønland.

Og nu melder første kandidat sig på banen. Claus Nielsen er tidligere generalsekretær i GIF og nuværende medlem af bestyrelsen. Han har været engageret i bestyrelsesarbejde og trænergerningen i idrætten i over 40 år. Han startede i sin tid i K-33 i Qaqortoq, hvor han oprindeligt kommer fra.

- Jeg stiller op til formandsvalget i GIF, siger Claus Nielsen til KNR.

Fristen til at meddele opstilling til formandsvalget er 20. september, og der er på nuværende tidspunkt ikke meddelt flere kandidater til formandsvalget ifølge KNR’s oplysninger.

Nuka Kleemann var GIF’s formand i to årtier, og han trådte tilbage i foråret, da han blev departementschef i Departementet for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke, der også har idrætten som ansvarsområde.

Arctic Sports Greenland meddeler efter deres generalforsamling, at Bolethe Stenskov, der har fungeret som formand for GIF, vender tilbage til formandsposten i Arctic Sports Greenland, når repræsentantskabet i GIF har valgt ny formand 20. oktober.

Tanken er ikke ny

Claus Nielsen har også undersøgt, om hans opstilling blev bakket op fra specialforbund og GIF’s bestyrelse.

- Tanken om at stille op til formandsvalget har været der i flere måneder. Men jeg har ventet med at beslutte mig for lige at finde ud af, om andre ville stille op, siger han.

- Jeg har fået opbakning fra flere specialforbund og bliver opstillet af GIF’s bestyrelse, tilføjer han.

Han har nu sendt en mail til samtlige specialforbund om sin opstilling og sit valgprogram.

- Idræt er mit liv. Jeg har været med i GIF's bestyrelse og har også været en del af medarbejderstaben. Så jeg kender opgaver i forbundet, siger Claus Nielsen.

- Men der er stadig meget arbejde. Vi skal arbejde for hele idrætten og ikke kun for enkelte sportsgrene. Vi skal også have frivillighedsområdet i fokus og have dialog med kommuner og selvstyret om udbygning af idrætsfaciliteter i byer og bygder.