Fiskerikommissionens anbefalinger udskudt til februar

Coronakrisen har forsinket Fiskerikommissionens arbejde, og nu har Naalakkersuisut besluttet, at kommissionen først skal have sine anbefalinger klar til februar.
Jens Paulsen, til højre på billedet, er formand for Fiskerikommisionen, som nu har fået udskudt tidsfristen for at fremlægge sine anbefalinger til en ny fiskerilov. Foto © : Jens Paulsen
Skrevet af Anders Dall
19. juni 2020 05:04

Først til februar næste år præsenterer Fiskerikommissionen sine anbefalinger til en ny fiskerilov.

Coronasituationen har forsinket kommissionens arbejde i en sådan grad, at Naalakkersuisut har besluttet, at kommissionen først skal aflevere sine anbefalinger på den anden side af nytår.

Det forklarer Jens Paulsen, der er formand for Fiskerikommisionen.

- Vi er i den situation, at coronasituationen har begrænset os voldsomt i arbejdet og forsinket os vældig meget, så Naalakkersuisut har besluttet, at vi skal aflevere betænkningen i februar måned næste år, siger Jens Paulsen.

- Det har de, fordi man forventer, at sagen kan komme på efterårssamlingen i efteråret næste år, tilføjer han.

Kommission nedsat i 2019

Naalakkersuisut nedsatte Fiskerikommissionen i februar sidste år. De fik til opgave at komme med anbefalinger til en ny fiskerilov og forslag til en handlingsplan inden for blandt andet kvoter, licenser og fiskerikontrol.

LÆS OGSÅ Fiskerikommissionens formand glæder sig til at møde fiskerne fra Ilulissat

I november sidste år udgav kommissionen en foreløbig rapport med et oplæg om rammerne for udviklingen af fiskerisektoren.

Forventningen var, at kommissionen så ville præsentere sine endelige anbefalinger i midten af 2020, men det har coronasituationen sat en stopper for.

- Vi har ikke kunne holde møde siden februar måned, og det er klart, at det betyder voldsomt meget for vores arbejde, siger Jens Paulsen.