VIDEO Fransk udenrigsminister uvidende om sælskindsproblematik

Den franske udenrigsminister, Laurent Fabius, fik sig lidt af en ahaoplevelse, da han besøgte Ilulissat i begyndelsen af ugen.
27. marts 2015 12:45

Her var han sammen med naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq, og den danske udenrigsminister, Martin Lidegaard, for at tale om klimaforandringerne. Men Qujaukitsoq (S) benyttede lejligheden til at gøre opmærksom på, hvor meget EU’s forslag til stramning af sælforordningen vil ødelægge for de grønlandske fangere.

- Jeg må være ærlig og sige, det var ikke et problem, som jeg kendte særlig meget til. Men jeg har fået forklaret det klart og tydeligt.

Læs også Fransk ministervisit i Ilulissat

- Jeg håber, vi kan finde en løsning, som alle kan enes om. Jeg kan ikke sige, hvordan den løsning præcist skal se ud. Men nu er jeg opmærksom på problemet, siger Laurent Fabius til KNR.

Danmarks udenrigsminister tror på, den nye allierede kan hjælpe i kampen om at oplyse EU-politikerne.

- Det, der er målet, er jo, at Grønland kan få lov til at sælge alle de sælskind, Grønland har lyst til, til det europæiske marked. Det bliver svært. Der er desværre mange lande, der er imod det.

- Men måske kan vi løse opgaven sammen, hvis vi har store lande som Frankrig med. Det er en vigtig allieret i den kamp, som Grønland og Danmark skal tage sammen for at sælge flere sælskind til EU, siger Martin Lidegaard.