Frankrig gør klar til ny nedlukning af Paris

Coronasmitten vokser forbi kritisk grænse i Paris og omegn. Det kan føre til hård nedlukning fra mandag.
- Det vil betyde, at folk i Paris og forstæderne vil være nødt til drastisk at begrænse deres sociale omgang med andre. Ikke flere familiesammenkomster, ikke flere aftener i byen, og værtshuse vil blive lukket fuldstændigt, forklarer Frankrigs sundhedsminister Olivier Veran. Foto © : Geoffroy Van Der Hasselt/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
02. oktober 2020 09:11

Frankrig gør klar til endnu en drastisk nedlukning af Paris og de nærmeste forstæder fra mandag efter en kraftig stigning i antallet af smittede med coronavirus.

Hovedstaden lukker, hvis tendensen holder hen over weekenden. Det siger sundhedsminister Olivier Veran på et pressemøde torsdag aften.

Det vil i så fald komme til at omfatte knap syv millioner mennesker.

LÆS OGSÅ Antallet af coronasmittede overstiger 32 millioner globalt

Ifølge Veran har den franske hovedstad allerede passeret det kritiske punkt.

- Vi behøver få dage til at få bekræftet tendensen. Men hvis det bekræftes, så har vi ikke noget andet valg end at sætte tingene i højeste alarmberedskab fra mandag.

- Det vil betyde, at folk i Paris og forstæderne vil være nødt til drastisk at begrænse deres sociale omgang med andre. Ikke flere familiesammenkomster, ikke flere aftener i byen, og værtshuse vil blive lukket fuldstændigt, forklarer han.

- Vi er i en fase, hvor situationen bare bliver værre. Og det gælder også for resten Frankrig., tilføjer sundhedsministeren.