Under besøget i Nuuk skal Trine Bramsen blandt andet mødes med naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, Ane Lone Bagger, og naalakkersuisoq for boliger og infrastruktur, Karl Frederik Danielsen.Foto: Forsvarsministeriet

Forsvarsminister Trine Bramsen besøger Grønland i næste uge

Over to dage skal forsvarsministeren blandt andet besøge Arktisk Kommando og mødes med grønlandske politikere og myndigheder.

Trine Bramsens besøg her i landet skyldes at den danske regering ønsker at styrke forholdet til Grønland blandt andet med en tættere og mere regelmæssig politisk dialog med Selvstyret om forsvars- og sikkerhedspolitiske spørgsmål, lyder det fra Trine Bramsen  i en pressemeddelelse fra Forsvarsministeriet.

Båndene i Rigsfællesskabet skal styrkes

- I samarbejde med Grønland ønsker vi at vi styrke Forsvarets opgaveløsning endnu mere de kommende år og forhåbentlig også få flere grønlændere til at blive en del af forsvaret og beredskabet. På den måde styrker vi båndene i Rigsfællesskabet til gavn for vores fælles sikkerhed og tryghed i en tid, hvor interessen for Arktis er rigtig stor mange steder i verden, lyder det fra forsvarsministeren.

LÆS OGSÅ Forsvarsminister vil have flere grønlændere i Arktisk Kommando

Under besøget i Nuuk skal Trine Bramsen blandt andet mødes med naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, Ane Lone Bagger, og naalakkersuisoq for boliger og infrastruktur, Karl Frederik Danielsen.

 

Imponeret over Forsvarets indsats

Blandt Forsvarets bidrag i Grønland besøger hun blandt andet Arktisk Kommando og inspektionsfartøjet Ejnar Mikkelsen i Nuuk og Luftgruppe Vest i Kangerlussuaq.

- Jeg er meget imponeret over, hvor mange og hvor vigtige opgaver, som vores folk fra Forsvaret løser i Grønland. De er i visse tilfælde forskellen mellem liv og død, og jeg ser frem til at få et endnu bedre indblik i deres arbejde, når jeg møder dem ansigt til ansigt i næste uge, siger Trine Bramsen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt