Forsvarets Arktisk-analyse offentliggjort på Nordatlantens Brygge med deltagelse af naalakkersuisoq for udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq, forsvarsminister Peter Christensen og Færøernes Repræsentationschef i Danmark, Sigmundur Ísfeld.Foto: hns

ANALYSE Forsvarets Arktis-analyse er offentliggjort

To år forsinket blev Forsvarets Arktis-analyse i dag præsenteret ved et pressemøde i København. Dermed er grundlaget for Folketingets forsvarsforhandlinger til efteråret fremme.

Et frivilligt, grønlandsk beredskab, styrket overvågning via satelliter og et ekstra fly og mere mandskab til et af Søværnets fregater i Arktis. Alt sammen for et årligt budget på 120 mio. kroner.

Det er hovedpunkterne i den analyse, som forsvarsminister Peter Christensen (V) mandag præsenterede under et pressemøde på Nordatlantens Brygge i København, hvor også naalakkersuisoq for udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq og Færøernes Repræsentationschef i Danmark, Sigmundur Ísfeld, deltog.

Læs analysen her: Forsvarsministeriets fremtidige opgaveløsning i Arktis

Og spørger man Vittus Qujaukitsoq, er et af de væsentligste anbefalinger i analysen, at befolkningen i Grønland bliver inddraget som en væsentlig del af Forsvarets opgaveløsning i Arktis.

En sag, man i udarbejdelsen af analysen, har lagt stærkt vægt på fra Grønlands side, påpegede Qujaukitsoq under pressemødet.

Læs også: Forsvarsanalyse. Hverken flere skibe eller fly til Arktis
Analysen blev bestilt i 2013 af partierne bag det seneste forsvarsforlig i Folketinget, men er undervejs blevet to år forsinket på grund af valg til Inatsisartut og Folketinget.

Analysen skal ses både som Forsvarets analyse af opgaverne i Arktis i de kommende 10 år, og som den danske regerings udspil på Arktis-området forud for efterårets forhandlinger om et nyt forsvarsforlig, understregede forsvarsminister Peter Christensen under pressemødet.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!