TV

Paaviaaraq Heilmann: Forslag til fiskerilov strider imod koalitionsaftalen

Gå tilbage og se, hvad der står i koalitionsaftalen og kom med et bedre forslag til en ny fiskerilov. Sådan lyder opfordringen fra den tidligere naalakkersuisoq for fiskeri, Paaviaaraq Heilmann.
Sofia Geisler, Qiviarfik Foto © : KNR
31. oktober 2017 16:27

Den første udgave af tv-programmet 'Qiviarfik' blev sendt mandag den 30. oktober 2017. Mandagens program havde fokus på forslag til ændring af fiskeriloven. Et emne, der har optaget mange interessenter gennem de seneste måneder.

LÆS OGSÅ Fiskerilovsforslag vil gå ud over de svageste

Programmets to kommentartorer, Kuupik V Kleist og Paaviaaraq Heilmann, er enige om, at forarbejdet med ændringsforslaget ikke har været godt nok.

Siumuts tidligere Naalakkersuisoq for fiskeri, Paaviaaraq Heilmann, sagde blandt andet:

- Naalakkersuisuts koalitionsaftale 2016-2018 indeholder rigtig gode ting - også på fiskeriområdet. Der står blandt andet om fiskeri, at indtjeningen skal øges. Men forslaget til ændringen af loven indebærer risiko for, at det modsatte vil ske, siger han.

- Det eneste jeg kan foreslå er, at Naalakkersuisut genlæser deres koalitionsaftale og derefter færdiggør forslaget. For når først Inatsisartut godkender forslaget, bliver de ansvarlige for konsekvenserne siger han.

LÆS OGSÅ IA åben for at udsætte behandling af fiskerilov

Forslag til ændring af fiskeriloven skal førstebehandles den 16. november 2017, den sidste dag i Inatsisartuts efterårssamling.

Begge kommentatorer er dog stærkt i tvivl om, hvorvidt ændringsforslaget overhovedet kommer til behandling under efterårssamlingen. Se hele programmet her: