Nivi Olsen: Forfatningskommissionen skal naturligvis ikke have vederlag

Der er ingen grund til særskilt løn for medlemmer af Forfatningskommissionen. Det siger Demokraternes medlem af kommissionen, Nivi Olsen.
Foto © : Jonas Løvschall-Wedel/KNR
Skrevet af Inge S. Rasmussen
27. november 2017 15:44

Hun påpeger, at dels får kommissionsmedlemmerne allerede løn som medlemmer af Inatsisartut, dels giver det oprindelige kommissorium ikke mulighed for aflønning af medlemmerne. 

- Så nej, medlemmerne af Forfatningskommissionen skal naturligvis ikke havde vederlag, skriver Nivi Olsen i en pressemeddelelse.

Tekstanmærkningerne til Finansloven for 2018 giver dog mulighed for at aflønne kommissionsmedlemmerne. Det står at læse i forbindelse med den ekstra halve million kroner der blev afsat til kommissionens arbejde.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut vil afsætte penge til embedsbolig til Vivian Motzfeldt

Udover løn kan de ekstra penge også bruges til embedsbolig i Nuuk til formanden for kommissionen.

Til det spørgsmål anbefaler Nivi Olsen at se mere nuanceret på spørgsmålet. For der kan være økonomiske argumenter der taler for en embedsbolig i forhold til udgifterne til hotelovernatninger.

Dog må en embedsbolig kun bestå af to værelser og der må ikke blive tale om at flytte familien til Nuuk eller betaling for flytning af bohave, understreger Demokraternes kommissionsmedlem.

- Embedsboligen skal ses som et billigere alternativ. Hverken mere eller mindre, anfører Nivi Olsen. 

LÆS OGSÅ Vederlag til Forfatningskommission er imod aftalen