Foreningen Grønlandske Børn får halv million

Der er 500.000 kroner er på vej fra STARK Fonden til Foreningen Grønlandske Børn.
Skrevet af Karsten Sommer
29. april 2015 11:27

Det fortæller det danske firma, der driver 5 byggemarkeder her i landet, og derfor har en særlig interesse for Grønland.

- Netop derfor er det en særlig glæde, at STARK Fonden kan meddele at vi vil støtte projektet SAPIIK, der hjælper grønlandske unge med at blive fastholdt i uddannelsessystemet.

Det siger Ole Mikael Jensen, bestyrelsesformand i STARK Fonden.

Sammen med adm. direktør for STARK Søren P. Olesen er Ole Mikael Jensen i denne uge på rejse i Grønland for at besøge firmaets fem forretninger, samt opleve projektet Sapiik, som man nu har støttet.

Læs også Ladies Circle i Nuuk samlede penge ind til børnehus i Sisimiut

Sapiik’ betyder "mod" på grønlandsk. Og projektet skal styrke sårbare unges skolegang, og motivere dem til at fortsætte i uddannelsessystemet efter folkeskolen. Det overordnede formål er at højne uddannelsesniveauet i Grønland.

- Og det kan jo også komme os selv til gode. Som en aktiv erhvervsvirksomhed i Grønland, har vi interesse i, at bidrage til uddannelse at kvalificeret grønlandsk arbejdskraft, siger bestyrelsesformand Ole Mikael Jensen.

Og Foreningen Grønlandske Børn er begejstrede for gaven.

- Donationen sikrer at vores vigtige arbejde kan fortsætte, siger konstitueret generalsekretær Puk Draiby fra foreningen.