Folk om at Charlotte Ludvigsen sprang vaccinekøen over: Det er ikke passende

Kommuneqarfik Sermersooqs borgmester, Charlotte Ludvigsen og hendes embedsmænd sprang sidste uge køen over, for at blive vaccineret.
- Det er selvfølgelig ærgerligt, at hun og hendes embedsmænd har opført sig på den måde. Hun skulle have gjort ligesom alle os andre, siger Henriethe Malakiassen. Foto © : KNR

Der blev i dag tilbudt massevaccination i Inussivik i Nuuk. Her var køen lang som sædvanlig.

Men i sidste uge var der en borgmester som ikke stod i kø som alle andre.

Sagen om Charlotte Ludvigsen:

 

For præcis en uge siden, var der massevaccination på skolen USK i Nuuk.

 

Allerede inden dørene blev åbnet, var køen lang udenfor. Men det var ikke alle, der stillede sig op i den. 

 

Borgmester Charlotte Ludvigsen (IA) og tre af Kommuneqarfik Sermersooqs tog nemlig en anden indgang til skolen. De bad om at blive vaccineret og truede Selvstyrets vaccinationskoordinator, Anna Wangenheim, med at trække kommunens hjælp til at styre køen af mennesker udenfor, tilbage, hvis ikke de blev vaccinerede.

 

Charlotte Ludvigsen beklager og undskylder for episoden. 

LÆS OGSÅ Charlotte Ludvigsen om at springe vaccinekøen over: Jeg beklager - undskyld!

KNR har spurgt folk om hvad de mener, at Charlotte Ludvigsen har sprunget køen over:

- Nu har jeg ikke læst det hele, men hvis det passer, at hun kom foran i køen før alle andre, kun fordi hun er borgmester, så synes jeg ikke det er passende, siger Jacob Larsen.

 

Foto © : KNR

 

Han peger på, at der er en lang kø bag ham.

- Det kan man endda kalde for embedsmisbrug. Man kan se her, at der er en lang kø i dag, så må alle stå i køen som alle andre, uanset hvem man er. Det er ikke sådan, at bare fordi man er borgmester, så skal man vaccineres først, siger han.

Sagen er heller ikke køn, hvis man spørger Henriethe Malakiassen:

 

Foto © : KNR

 

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at hun og hendes embedsmænd har opført sig på den måde. Hun skulle have gjort ligesom alle os andre, siger hun.

 

Men Lars Vinter mener derimod, at det er i orden, at Charlotte Ludvigsen sprang køen over.

- Jeg har ikke noget imod det. Fordi i gåseøjne så burde det være en slags ”fordel” at være borgmester. Hvis det kun er én person, som har sprunget køen over, så gør det ikke noget.

 

Foto © : KNR

 

Det er ikke kun én person. Der er også tale om tre embedsmænd. Ændrer det din mening?

- Nej, der er så mange, som ikke vil vaccineres. Hvis folk i kraft af deres stilling tage imod vaccinen, så lad dem gøre det.

Tidligere formand for Inuit Ataqatigiit, nu formand for rådet for menneskerettigheder, mener at det er ærgerligt.

- Det er meget ærgerligt, at det er sket. 

- Jeg har læst, at der er forskellige meldinger om hændelsen. Der har været kamp med at få vaccinationerne i gang her i landet, så derfor skal myndighederne og ikke mindst politikerne være meget påpasselige.

 

Foto © : KNR

 

- Nu er det en vaccinekoordinator, som har meldt det ud til medierne. Jeg synes, at myndighederne er nødt til sige til folket, at man fortsat kan have tillid til vaccinationsprogrammet.

Så det du siger er, at borgmesteren ikke skulle have sprunget køen over?

- Når man tænker på, at alle skal have lige muligheder, så skal embedsfolk og politikerne være påpasselige med den måde, de opfører sig på.