Fodboldtalenter skal på efterskoler

Ophold på fodboldefterskoler skal både udvikle fodboldtalenters færdigheder og give dem en mere seriøs tilgang til deres sport
Foto © : Sandra Meinecke/KNR
23. december 2015 09:45

Unge grønlændere er vilde med efterskoler, og det får nu Grønlands Boldspil-Union til at satse på, at få de mest talentfulde spillere til at tage på fodboldefterskoler.

- Det er udelukkende udviklingsøjemedet her, siger formand i GBU John Thorsen til KNR.

Mangler rød tråd

Han peger på, at der i dag ikke er nogen rød tråd i grønlandsk fodbold, hvordan man går fra at være ungdomspiller til voksenspiller. Mange tager dog på efterskole og nu er fokus så at få de mest talentfulde spillere ind på de rigtige skoler med:

- Det rigtige fodboldengagement, siger han.

Læs også GBU og DBU går sammen om udviklingen af grønlandsk fodbold

GBU har derfor indledt samarbejde og dialog med Aabybro Idræts efterskole, Hald Ege Fri & Idrætsefterskole, Holbæk Idrætsefterskole samt Hjemly Fri & Idræts efterskole hvor GBU kan indstille 3 pladser i hver skole som GBU pladser.

Hektisk skolegang og travl træning

Håbet er naturligvis at udvikle nogle dygtige spillere, men det handler også om at dyrke en seriøs tilgang til sporten og få nogle spillere retur:

- Der engagerer sig. Det er jo også en livsstilsændring eller påvirkning vi ønsker, siger han.

Samtidigt opfordrer GBU til, at eleverne tager dansk-/grønlandsk- og engelskundervisningerne alvorligt, så de stadigt kan klare en hektisk skolegang på gymnasiet eller andet i årene efter, selv med mange træningspas om ugen.

Læs også Syv nye kunstgræsbaner i Kommuneqarfik Sermersooq

Læs også Aftale glæder landstræner

På sigt håber John Thorsen, at spillerne kan fortsætte udviklingen, og blive fremtidens målscorer og forsvarskæmper.

- Så er der rig mulighed for, at når man har socialiseret sig i Danmark, at man kan udvikle sig yderligere og etablerer sig fodboldmæssigt i Danmark eller andre lande.