Fodbold: FC Nordsjælland sparer stjerner til kampen mod Grønland

Vejen til at blive en del af kvalifikationskampe til VM er startet i år. Superligaholdet FC Nordsjælland skal teste det grønlandske landshold i en sparringskamp om en uge.
Morten Rutkjær 2021
Morten Rutkjær står i spidsen for fodboldlandsholdet i venskabskampen mod FC Nordsjælland Foto © : KAK
Skrevet af Noah Mølgaard
07. september 2021 14:30

Right to dream park lægger græs til en af de største fodboldkampe det grønlandske landshold har spillet.

Drømme er også drivkraft i det projekt fodboldlandsholdet er i gang med, som landstræner Morten Rutkjær står i spidsen for.

- Vi håber, drømmer og sigter efter at blive en del af et officielt kvalifikationsspil til VM inden for få år. Så der er et fantastisk fodboldprojekt på vej, men det her er ligesom år ét, fordi det grønlandske landshold faktisk har været nedlagt fra 2016- til 2020, siger Morten Rutkjær.

LÆS OGSÅ Her er fodboldslandsholdstruppen

Superligaholdet FC Nordsjælland har sagt ja til at give sparring, som afslutning på den træningssamling det grønlandske landshold er i gang med nu.

LÆS OGSÅ Udendørs GM i fodbold aflyst

FC Nordsjælland ligger nu på fjerdepladsen i Superligaen. Og det kunne ligne fodboldmæssigt slagtegilde, hvis de skulle møde et grønlandsk landshold, der ikke har spillet nationale mesterskaber i 2020 og 2021.

God oplevelse

Men FC Nordsjælland sparer på sine stjernespillere til venskabskampen, der fløjtes i gang tirsdag den 14. september klokken 14.30.

- Vi stiller med dem, som mangler kamptræning. Så det bliver en blanding mellem et par Superliga-reserver, nogle U19-reserver og så U17-spillere. Det finder vi ud af i dagene op til, alt efter hvordan spillerne bliver doseret og belastet i weekendens kampe, siger cheftræner for FC Nordsjælland Flemming Pedersen, der også har besøgt Grønland flere gange.

Han håber også, at venskabskampen bliver en god oplevelse for begge hold og tilskuere.

-  Jeg håber mest af alt på, at vi får en jævnbyrdig kamp, så alle deltagende spillere får noget ud af det. Og så håber jeg selvfølgelig, at Grønland efter kampen siger, at de fik ud af dét, som de gerne ville, siger Flemming Pedersen.

- Vi skal have en god stemning og masser af underholdende spil, så det bliver en rigtig god oplevelse for både spillere, trænere, tilskuere og TV-seere, siger han.

LÆS OGSÅ KAK forlænger med fodboldslandstræner

Kampen bliver vist direkte i KNR-TV i samarbejde med FC Nordsjælland.

Der er også fri entre til kampen, men det kræves dog at tilskuere henter gratis billetter på billet.fcn.dk, oplyser Superligaklubben.