Fodbold: B-67 laver samarbejde med Færøernes topklub

Fodboldtalenter fra B-67 fra Nuuk kan i fremtiden søge udfordringer på grønsværen i Klaksvik.
Fodbold FI Klaksvik 2022
FI har været færøske mestre 20 gange Foto © : FI Klaksvik
Skrevet af Noah Mølgaard
26. september 2022 12:09

B-67 fra Nuuk og KI fra Klaksvik har indgået samarbejdsaftale om talentudvikling, hvor ledere og trænere også får sparring.

KI kunne i sidste weekend juble over herrernes 20. mesterskab, mens klubbens damer nu er på vej til at vinde det 22. mesterskab.

Det er sagt med andre ord en klub med store erfaringer.

- Vi har haft meget spændende samtaler i klubberne imellem, og vi glæder os til at se, om vi kan være med til at udvikle grønlandske trænere og spillere og B-67 som klub, siger KI’s akademichef Jonas Nielsen, der er fuldtidsansat i klubben.

- For os vil det være kæmpestort, hvis grønlandske talenter kan opnå store oplevelser og international erfaring gennem Klaksvík, siger Jonas Nielsen.

LÆS OGSÅ Landskamp mod Kosovo må ikke vises i tv eller Facebook

Færøerne er medlem af det europæiske fodboldforbund UEFA og deltager i kvalifikationskampe til EM og VM.

Medlemskabet i UEFA giver også topklubber på Færøerne deltagelse i europæiske turneringer for klubber.

- Vi har god udvikling i futsal her i Grønland, men det er som om udendørsudvikling er gået lidt i stå, siger bestyrelsesmedlem i B-67 Kenneth Kleist, der har stået for forhandlinger med den færøske klub.

- Det grønlandske landshold er nu på træningstur og har tabt klart mod iranske hold. Vi kunne forberede vores spillere til internationale kampe gennem vores samarbejde med Klaksvik, siger Kenneth Kleist.

Han kan dog ikke sige noget om, hvornår de første spillere kan komme til Klaksvik. Færingerne vil også gerne talentudvikle B-67s kvindelige spillere.