Fodbold: Asii Berthelsen med til at bringe Danmark foran mod Finland

Det danske U-19 landshold spillede EM-kvalifikationskamp mod Finland i dag. Asii Kleist Berthelsen gjorde sig godt bemærket.
Asii Kleist Berthelsen leverede målgivende aflevering da Danmark vandt over Finland. Foto © : DBU
Skrevet af Noah Mølgaard
26. oktober 2021 12:30

Det danske U-19 landshold, med Asii Kleist Berthelsen på holdet, vandt over Finland tirsdag formiddag.

Landsholdet spillede deres sidste gruppekamp i den første runde af EM-kvalifikationsturnering. 

Asii Kleist Berthelsen kom ind på banen i anden halvleg og var målsøgende fra første betrædelse af grønsværen. Det var også på hendes assist, at Danmark bragte sig foran til 2-1 efter at have være bagud med 0-1 i pausen.

Det blev også kampens resultat efter at Finland pressede hårdt på, at få udlignet i slutningen af kampen.

Danmark skal spille EM-kvalifikationskampe igen til foråret, men ligger lunt i svinget efter gruppesejren i første runde.

En ny turneringsform er taget i brug her i efteråret for kvindernes U-19 turnering i Europa om de eftertragtede pladser til EM.

Der får Danmark en god seedning til forårets afgørende EM-kampe i den såkaldte A-gruppe, hvor Danmark kommer i gruppe med tre lavere rangerende hold, oplyser Dansk Boldspilunion DBU overfor KNR.

Vindere af forårets A-grupper kvalificerer sig direkte til EM og den bedste to’er af alle grupper kommer også videre til EM-slutrunden.

Asii Kleist Berthelsen kan blive den første grønlandske spiller i en EM-slutrunde i fodbold, hvis Danmark kvalificerer sig.