Flot indsamling giver flere muligheder

Nakuusa havde slet ikke regnet med så godt et indsamlingsresultat. Børneorganisationen glæder sig derfor over de ekstra muligheder, som indsamlingen åbner op for.
Foto © : Lars Andersen
Skrevet af Jonas Fievé
04. marts 2017 18:53
Versionist Mads Lynge

Opdateret mandag 6.3: Vi skrev tidligere, at det indsamlede beløb var en rekord for landsindsamlinger. Det var ikke korrekt, da der blev indsamlet cirka 2.5 millioner kroner i 2015.

Hos børneorganisationen Nakuusa kan man næsten ikke få armene ned efter fredagens rekordindsamling, hvor der blev doneret mere end halvanden million kroner til kampen mod seksuelle overgreb på børn og unge.

 - Det er gået over alle forventninger. Jeg er helt euforisk og høj og meget træt, siger Arnavaraq Jørgensen, som er programleder af Nakuusa.

LÆS OGSÅ Landsindsamling slår forventningerne

Indsamling slog rekord

I alt blev der indsamlet 1.655.892 kroner, og det er over en halv million mere, end de havde forventet.

Penge skal blandt andet gå til oplysningskampagner, der netop skal være målrettet det store problem med seksuelle overgreb, der hvert år bliver begået mod børn og unge. Og netop kampagner har Nakuusa gode erfaringer med.

- Det kan vi se, når vi måler effekten af kampagnerne bagefter, at de når langt ud i befolkningen. Mellem 80 og 90 procent kender typisk vores indsatser.

En bedre lokal indsats

Det gode resultat på over halvanden million svarer til, at hver grønlænder i gennemsnit gav 29 kroner, og det er næsten dobbelt så meget som til den seneste Danmarks Indsamling, hvor hver dansker i gennemsnit donerede cirka 16 kroner.

Da Nakuusa har fået indsamlet flere penge, ende de havde regnet med, er det store spørgsmål nu, hvilke ekstra indsatser pengene skal gå til.

- Det er svært at svare på nu, da vi som sagt kun havde forventet at få indsamlet omkring en million. Men jeg går med planer om at lave mere lokale indsatser. Nu har vi pludselig mulighed for at sætte flere elementer på en landsdækkende kampagne, siger Arnavaraq Jørgensen, der er ansat i Unicef Danmark som programleder af Nakuusa.