Flere kontakter Tilioq – og de kommer især fra nordkommunen

Flere fra bygderne kontakter nu Tilioq. De fleste vil høre om mulighed for hjælpemidler og støtte.
Da Tilioq var på besøg i Qaanaaq mødte de handicappede, der ikke kunne komme op ad trappen til kommunekontoret for at få deres sag behandlet. Foto © : Tilioq
Skrevet af Christine Hyldal
23. juni 2021 09:46

I 2019 kontaktede 219 personer handicaptalsmandsorganisationen Tilioq. 

Sidste år var tallet 249. 

Det oplyser Tilioq i en ny analyse af borgerhenvendelser, som netop er blevet offentliggjort. 

Og der er nok problemer at tage fat på, vurderer Tiloq selv. For folk med handicap har brug for at blive rådgivet om deres rettigheder og muligheder for at klage.

Også hjælpemidler og støtteordninger ligger i toppen over de henvendelser, som lander hos Tilioq: Næsten halvdelen af alle henvendelser sidste år handlede om støtteforanstaltninger og hjælpemidler.

Flere fra bygderne henvender sig

De fleste henvendelser kommer fra folk i Avannaata Kommunia. Sidste år var Tilioq på orienteringsrejse i Qaanaaq – og det kan ses i statistikken: 31 procent af de mails, beskeder og opkald, som Tilioq modtager, kommer fra folk i nordkommunen. 

LÆS OGSÅ Handicapforening i Qaanaaq glad for rapport: Nu må vi se, om der sker noget

Tilioq har i 2020 oplevet flere henvendelser fra personer, der bor udenfor byerne: Fra 2017-19 kom kun lidt under fem procent fra personer med bopæl udenfor byerne. 

Det tal steg til cirka ni procent sidste år. 

Foto © : Tilioq

Ifølge Grønlands Statistik boede 13 procent af befolkningen udenfor byerne i 2020. Der er samtidig sket en lille stigning i henvendelser fra Østkysten.

Sagsbehandling på gaden

Efter Tilioqs besøg i Qaanaaq i maj sidste år landede en særdeles kritisk rapport: Den indeholdte flere eksempler på kritisable forhold - blandt andet er sagsbehandlingen langsom, og personer i kørestole får deres sager behandlet på gaden, fordi der ikke er ramper til kommunekontorerne.

Det fik Tilioq til at anbefale nordkommunen at sætte ramper op hurtigst muligt og finde alternative løsninger til at sagsbehandle borgere, der ikke kunne komme ind i på kommunekontoret.

Forrige år havde Kommune Kujalleq besøg af Tilioq. En af de store udfordringer i sydkommunen handlede også om manglende støtte og personale til at hjælpe folk med handicap.

Tilioq har i øjeblikket ikke nogen talsperson, for handicaptalsmand Christina Johnsen har sagt op.