KNAPK: Fiskerne får for lidt

På baggrund af en ny analyse af fiskepriserne slår fanger- og fiskerorganisationen KNAPK fast, at indhandlingspriserne her i landet halter langt efter de lande, vi sammenligner os med.
Foto © : KNR
09. juni 2017 19:46

På fredagens præsentation af fiskeprisanalysen, blev det slået fast, at selvom indhandlingspriserne for de fleste fiskearter faktisk er steget her i landet, får de grønlandske fiskere stadigvæk en dårligere betaling end deres kollegaer i Canada, Island, Færøerne og Norge.

Formanden for KNAPK mener derfor, at der skal afholdes et seminar, som skal handle om, hvordan hele det grønlandsk samfund kan få mest ud af fiskerierhvervet.

- Dem der har ansvaret og kendskabet på eksportmarkedet, de skal sidde sammen og komme med en vurdering af, hvad det næste skridt skal være, siger Henrik Sandgreen

Prisen på verdensmarkedet stiger

KNAP mener også, at det fiskerne bliver betalt for fiskene halter efter priserne på verdensmarkedet, som ifølge analysen er steget meget mere end indhandlingspriserne.

En fisker udtaler til KNR, at han undrer sig over, at han ikke får mere gavn af, at verdensmarkedspriserne er steget.

- Det vækker en masse tanker, at priserne er så lave når fiskene bliver importeret til Danmark, og bliver højere når de eksporteres videre fra Danmark, selvom der ikke bliver gjort noget ved dem udover, at de får en anden indpakning, siger Johan Jeremiassen.

Analysen af de grønlandske fiskepriser er lavet af rådgivningsvirksomheden GEMBA efter bestilling fra KNAPK.